Andra Efterrätter Paj efterrätt

Äppelpaj

Har man en skål med äpplen hemma, eller ett äppelträd i närheten (det behöver inte vara ditt… 😉 kan man alltid slänga ihop en äppelpaj lite snabbt. Jag brukar bunkra vaniljvisp och ha i kylen, för det har så lång hållbarhet. Visst, det är bättre att göra såsen själv, men har man bråttom är vaniljvisp ett bra alternativ. Så här brukar jag göra min äppelpaj:

4-5 äpplen beroende på storlek
kanel
150 g smör
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
2 dl havregryn

Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i en smord pajform. Jag brukar inte bara pudra på kanel, jag öser på det, så att äpplena blir riktigt bruna och fullständigt täckta av kanelen. Kanel är gott! Blanda smör, havregryn, socker och mjöl till en smuldeg, och täck äppelskivorna med den. Sätt in pajen i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min tills pajen har fått fin färg. Servera med glass, vaniljvisp eller hemmagjord vaniljsås.
25 oktober, 2009

4 kommentarer

  1. Hej!
    Visst är det bra med äpplen!!
    Hur lätt som helst blir det så underbart gott med några få ingredienser!!
    Ang.muffinsform så har jag köpt min i en möbelaffär, inte Ikea…..
    Jag hade en sedan innan med 6 hål i men ville ha en med 12.
    Den med 12 i blir betydligt mindre men jag tycker faktiskt att det blir mer lagom.

    Kolla annars på :www.kakburken.se
    dom har det mesta där.
    Lycka till och ha en bra dag!/Åsa.

  2. Hej,

    Jag kan intyga att Helenas äppelpajer är en njutning för gommen!

    Bortsett från alla fina recept så är ju också bilderna helt underbara!

    Kram
    Mamma

  3. Hejsan Helena, nu har jag äntligen hittat till din blogg och vilken blogg sedan, den är helt underbar!! Jag har redan börjat dregla och skriva av alla goda recept. Äppelpajen låter helt himmelsk. Ha det så bra. Kram från Marie

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration