Andra Efterrätter

Äpplen med Start och hemlagad vaniljsås

Den här höstiga efterrätten kommer från senaste numret av ELLE Mat och Vin, men jag har lagt till lite kanel och ökat mängden Start. Ju mer desto bättre! Recept för fyra portioner:

Äpplena:
2 stora äpplen
1,5 dl Start (minst)
2 msk flytande honung
kanel
4 klickar smör

Vaniljsåsen:
1 ägg
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
5 msk socker
1 dl mjölk
1 msk potatismjöl

Dela äpplena på mitten och lägg dem i en smord form med snittytan uppåt. Kärna ur dem med tex en grapefruktsked och pudra dem bruna med kanel. Rör ihop Starten med honungen och fördela blandningen över de fyra äppelhalvorna. Lägg en stor klick smör på varje halva, och gratinera i ugnen i på 225C i ca 20-25 min. Var beredd med folie ifall det bränns på toppen. Vaniljsåsen kan vara bra att göra dagen innan, då hinner den ta mer smak av vaniljen. Koka upp alla ingredienserna till vaniljsåsen, skrapa ur fröna ur vaniljstången och låt dem koka med. När första bubblan syns är såsen färdig. Låt den svalna och sätt den i kylen, den är godast kylskåpskall!
12 oktober, 2009

4 kommentarer

  1. Hej Helena!
    Tack för titten inne hos mig på Kryddburken! Då är jag inte ensam matbloggare här på ön längre! Va trevligt! Du har en kanonfin matblogg!
    Ha en bra dag!
    Hälsn. Linda…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration