Guldkorn ur arkivet

Årets första risgrynsgröt!

risgrynsgröt croissantIdag är det första december! Dags att öppna julkalendrar, adventspynta huset, äta lussekatter (vilket jag i och för sig gjort hela veckan) och något jag sett fram emot i flera veckor nu – äta årets första risgrynsgröt! Eller just det ja, jag åt ju risgrynsgröt förra helgen på julmarknaden. Jaja, årets andra gröt då. Men den första jag gjort själv i alla fall!

Hur gör ni er risgrynsgröt? Jag gör alltid min i ugnen. Jag bloggade om det 2011 efter att ha läst om andra som var helt sålda på det sättet att koka gröt eftersom det garanterat aldrig bränner fast, och sedan dess har jag aldrig mer kokat gröt på spisen. Här hittar ni recept på att koka risgrynsgröt i ugn

2 Kommentar

 1. Liselotte Johansson

  4 december, 2018 at 10:25 e m

  Jag har alltid gjort gröt på spisen och nästan alltid bränt fast i grytan. När jag gör gröt till helgen då ska jag testa ditt recept i ugnen. Tack för tipset.

  1. Helena

   5 december, 2018 at 10:01 f m

   Vad kul! Jag brände också alltid fast min gröt innan och blev lika arg varje gång. Men jag kommer aldrig mer att koka den på spisen, att göra den i ugn är en av julens bästa uppfinningar! Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar