Andra, Nötkött

Asiatisk färs i salladsblad

Okej, den här färsen är inte asiatisk, den är småländsk, men ni fattar. Den måste inte läggas i salladsblad heller, men det kan vara en rolig serveringsidé. Gärna i små salladsblad, så att det blir flera små “båtar”. Servera med hackad sallad vid sidan av, eller ris. Till 3 portioner behövs:

1 pkt (ca 500 g) nötfärs
1 lime (saften)
1 stjälk citrongräs
2-3 tsk fisksås
2 vitlöksklyftor
2 tsk socker
1 röd chili
2-3 msk japansk soya
några stjälkar salladslök

Hacka citrongräset, pressa vitlöksklyftorna och bryn det i olja i en stekpanna tillsammans med nötfärsen. Hacka och rör ner chilin, (gör inte som jag och klia er i ögonen direkt efter att ni har gjort det, ingen blir lycklig av det) och tillsätt soyan, sockret, limesaften och fisksåsen. Låt puttra en stund, och servera sedan tillsammans med ris eller i salladsblad. Garnera med hackad salladslök, och gärna någon limeskiva.

5 Kommentar

  1. Yasemin

    27 april, 2010 at 8:12 e m

    Ja men absolut, det ser riktigt aptitligt ut med grönt. Tror det där går hem hos sonen också. Äta båtar mums 🙂

  2. Madeléne

    28 april, 2010 at 6:11 e m

    Vad lustigt… precis vad vi ätit ikväll. Mannen gav sig på ett försök att förklara vad han ätit när han varit iväg på resan, å så var det bara att börja mixa… och mumsiga blev de. Dina ser fina ut också!
    Kram Gourmetmorsan

  3. sana

    28 april, 2010 at 7:41 e m

    de se så gott ut!1
    om du använda svampsås det går bra också och klicka lite mintblad det blir mer perfekt…

  4. Helena

    29 april, 2010 at 6:42 f m

    Sana, vilka bra idéer du har! De ska jag absolut prova nästa gång jag gör den här maträtten!

  5. Remsan

    29 april, 2010 at 6:58 f m

    Färs och thai – kan det bli bättre. Jag behöver ständigt tips på nya färsrecept.

Lämna en kommentar