Asiatisk kycklingwok
Den här kycklingwoken är verkligen jättegod! Det här behövs till 4 portioner:
3 kycklingfiléer, nästan tinade
3/4 dl soya
1 msk fisksås
3 lime
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 pkt risnudlar
en halv röd chili
ett pkt salladslök
matolja att steka i
Skär kycklingfiléerna i riktigt tunna skivor. Det är lättare om kycklingen fortfarande är lite frusen. Marinera skivorna en liten stund i soya, fisksås, pressad vitlök och saften av två lime. Koka risnudlarna, sila av vattnet, häll på lite matolja så att de inte klibbar fast i varandra och ställ åt sidan. Dela den tredje limen i klyftor. Strimla den gröna delen av salladslöken och skär chilin i små bitar. Ställ åt sidan. Woka kycklingen ihop med marinaden i två omgångar. Häll i kycklingfonden medan du wokar. Blanda i nudlarna. Lägg upp på tallrikar, och garnera varje tallrik med limeklyftor, strimlad salladslök och chili. Jättegott!
Hej, tack för din kommentar i min blogg. På så sätt fick jag chansen att upptäcka din :D, jättekul med en matbloggare till.
Ha en fin lördag,
Nadja
Tack för nomineringen, vad glad jag blev. Måste säga att din blogg är riktigt bra med med underbara kort, lägger till dig i mina favoriter.
Kycklingwoken ser så god ut.
Hoppas du får en riktigt bra helg!
Hej! Spännande recept du har. Efterrätten? Dagens viktigaste mål har den ansedda "Panel de Revisión" upptäckt i ett flertal berondeframkallande tester.
Panel de Revisión 05 tips:
Kolapaj med hallon
Ingredienser
125 g smör
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
3-4 dl hallon
KOLA
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
+ ev vaniljglass till servering
Så här gör Du:
1. Smält smör till pajdegen. Blanda med havregryn, mjöl och vatten.
2. Forma ut i en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, vik upp kanten ca 2 cm. Låt svalna i kyl ca 30 minuter. Ugnen på 200°C. Grädda pajskalet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna.
3. Koka ihop grädde, sirap och socker i en kastrull 10–15 minuter. Testa smeten genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten. Testa gärna några extra gånger, det är både gott och trevligt! Det ska inte flyta ut men fortfarande vara mjukt.
4. Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar och låt kolasmeten svalna.
5. Häll den smeten i pajskalet och låt kallna helt. (Kan förvaras i kylskåp till servering.)
6. Garnera pajen med hallon strax före servering, ta gärna med en kula (eller två) vaniljglass till. Servera med kaffe.
Ha en trevlig dag!
Panel de Revisión 05