Andra

Avfrostat

I afton får ni nöja er med en bild på Bally när han skuttar fram i djup snö (även om han snarare råkar se ut som om han har fastnat i en snödriva på just den här bilden) eftersom jag inte har lagat något nyskapande på flera dagar. Jag gjorde nämligen det smarta draget att frosta ur frysen för ett tag sedan, och hittade hur många färdiga matlådor som helst därinne! Det förklarar också varför jag aldrig hittar några lediga burkar i skåpet, numera. Det är rena lyxen att komma hem på kvällen och bara värma upp en låda med risotto, köttbullar eller tacksamma färsbiffar som man lagat för någon månad sedan. Så kvällens tips, gott folk; frosta av frysen! Man vet aldrig vad man kan hitta.

23 januari, 2013

12 kommentarer

 1. Det gjorde vi oxå för nån vecka sen, nu ser man iallafall hyllorna. Man hittar saker som legat där hur länge som helst som man inte vet vad det är…det blev slängt en hel del iallafall.
  Häftig bild på Bally!!! Vad söt han är!!

 2. Vilken härlig bild 🙂 Så söt!

  Nästan som skattjakt när man tittar igenom vad man har i frysen. Det dumma jag gör är att inte märka upp maten och ibland är det svårt att avgöra vad det är. Många gånger blir det då att jag slänger eftersom jag inte heller har någon aning om hur gammalt det är. Lätt avhjälpt om jag satte en lapp på lådan eller fryspåsen. Skärpning där, inte alls i enlighet med att leva klimatsmart och minska matsvinnet!

  Har aldrig fryst in risotto i tron att det inte blir så bra att tina och värma upp. Funkar det?

  Kram!

 3. Hej! Läser ofta din blogg och blir inspirerad av dina bilder,
  recept och ditt sätt att skriva!! Har en fråga också,
  går det att förbereda den saltstänkta kolasåsen
  och sedan värma den inför serveringen?
  Hälsningar
  Maria

 4. Aaaww vilken sötnos han är, charmören! 🙂

  Ja, det som försvinner i snö kommer upp i tö… 😉 Smidigt med rester ibland.

  Hoppas ni inte fryser alltför mycket (som jag gör, brrrr). Kram på er!

 5. Maria, vad kul att du gillar bloggen! 🙂 Jag har aldrig provat att värma upp avsvalnad kolasås, men jag tror att det nog borde funka. Vad jag annars brukar göra när jag vill förbereda kolasås är att hälla upp den i en thermos. Därinne håller den sig varm i flera timmar. 🙂

 6. Lotta – sån där krämig risotto med lös konsistens och svamp och parmesan och sånt är ingen hit att frysa och tina. Men den risotton jag länkar till är världens tacksammaste frysmat! 🙂 Det är en lite annorlunda risotto med vanligt ris, och med köttfärs och grönsaker. Ingen typisk risotto med paremsan och annat, med andra ord. Den är perfekt som lunchlåda! Kram!

 7. Men vilken sööööt! Vill bara gosa när jag ser honom. 😉

  Ska kolla in dina recept och få lite inspiration vilket jag saknar just nu.

  Ha en bra kväll!
  Kram Linda

 8. Hålla till godo… skojar du? Han är ju förmodligen den sötaste av dom söta så det gör vi så gärna!
  Vår frys är så snäll och sköter den där avfrostningen själv, ljuv musik är det för våra öron när man hör det:) Men en frysrensning får man ändå göra lite då och då, annars missar man alla goda skatter som gömmer sej där inne!

  Kramar till er alla tre!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration