Andra Kokböcker

Back to basics

Bonniers stora kokbok är ju en odödlig klassiker som har tryckts i nya upplagor genom årens gång, men den har nog aldrig varit så modern och snygg som den är nu! Vi fick den i present av Olofs pappa och Anette sist de var här på besök, en riktigt bra present! Flera av Sveriges mest kända kockar har bidragit till boken, bland andra Jan Hedh, Anna Bergenström och systrarna Eisenman. Stylingen är snyggare än någonsin, och är signerad en av systrarna Eisenman. De kan sin sak, de där systrarna.

När vi ändå är inne på odödliga klassiker, så har vi ju även den här! Escoffiers Stora Kokbok från den tidigare delen av förra seklet, som mamma hittade till mig på en loppis. Jag har inte lagat något ur den än, men det är bara en tidsfråga!

Nu är det fredagseftermiddag, hörni! Äntligen! Är ni taggade? Ikväll ska vi ha middag med ett par goda vänner som det alltid är lika trevligt att träffa. Önskar er alla en riktigt härlig kväll!

13 april, 2012

9 kommentarer

 1. Önskar dig en härlig fredag! :-)Här blir det tacomys med hela familjen och "Avatar". Så länge sen jag såg den! Visst är det härligt med dessa gamla,traditionella kokböckerna:-) Dom går aldrig ur tiden.Kram på dig!

 2. Bonniers kokbok är riktigt bra! Massor med recept och grundrecept som är bra att ha.

  Köpte boken nästan direkt när den kommit ut och då var den väldigt dyr! Men man kan ju ha den hela livet då 🙂

 3. Gillar inte allt i Bonniers, tex så är muffinsreceptet utan bakpulver och inte alls gott. Har hittat lite andra småfel, knäcker alltid ett extra ägg och har i en dl extra vetemjöl i raggmunkarna och köper man en så dyr (som den var när den kom) så tycker jag faktiskt inte att man ska behöva leta upp nåt så basic som muffins. Bara en reflektion 🙂

 4. Men kvinna, nu tar du och ser avatar asap! 😉 😛 Nej men, jag hade inga förväntningar när jag såg den men jag tyckte faktiskt om den mkt!!

  Jag brottas med en fudgetårta och försöker göra macarons trots regn..(inte att rekommendera). Kul med "vintage" kokbok. Vill också ha! Har inte vågat mig på "julia Childs" kokbok ännu..det finns ju inte en enda bild, Huga!

  Ha en bra kväll kära du!
  Kram Mary

 5. Hej!

  Vilken fin blogg du har – med massa härliga recept och fantastiska bilder. Tycker också det är extra roligt att du har haft med lite recept från min och min systers kokböcker. Man tackar! : )

  Jag har själv precis börjat skriva en blogg på mama.nu

  http://blogg.mama.nu/monicaeisenman

  Besök den gärna.

  Varma hälsningar,

  Monica Eisenman

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration