Andra Efterrätter

Baileyskräm med chokladsås och hallon

Den här högst onyttiga desserten serverade jag på en middag för inte så länge sedan, och skålarna blev tomma fort. Baileyskrämen smakar ungefär som den goda fyllningen som används i tiramisú. Receptet kommer från ett nummer av Allt om Mat, och räcker till 4 portioner:

1 dl vispgrädde
1,5 dl mascarponeost
2 msk florsocker
0,5 dl Baileys
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
färska hallon
maränger

Vispa grädden, och vänd försiktigt ihop mascarpone och grädde. Tillsätt florsocker och likör, och häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar. Till chokladsåsen; bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden, och rör ner chokladbitarna. Rör tills du har en slät smet. Servera krämen med chokladsås, färska hallon och krossade maränger.
2 juni, 2010

13 kommentarer

  1. Hjälp vad gott! Den måste jag bara prova, känns som perfekt dessert nu när sommaren är här! Härliga bilder från Indien, vilket äventyr du varit med om!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration