Andra Efterrätter

Baileyspannacotta med marsipankross

Hur har ni det därute i fredagsmyset, börjar ni bli sugna på lite efterrätt? Själv har jag inte hunnit få i mig min fredagspasta än, och är svinhungrig! Men snart så, Olof står ute i köket och blandar pesto för allt vad tygen håller. Själv tänker jag redan på efterrätten. Receptet på bilden ovan är på en supergod pannacotta, den här gången smaksatt med Baileys. De flesta likörer funkar ju fint till pannacotta, och Baileys funkar som hand i handske. Ovanpå ligger lite hackad marsipan. Det finns ingen djup, gastronomisk baktanke med det, utan det visade sig vara det enda jag hade hemma att pimpa pannacottan med. Men det blev en riktig fullträff!

Baileyspannacotta, 4 portioner
3,75 dl vispgrädde
2 gelatinblad
0,75 dl Baileys
1 tsk socker
———-
Hackad marsipan till garnering

Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga där i minst 5 minuter. Koka upp grädden, och ta den sedan av värmen. Rör i socker, Baileys och gelatinblad. Låt svalna ca 10 min innan du häller upp i formar och ställer in i kylen. Låt stå kallt i minst 5 timmar, men allra helst över en natt, då blir konsistensen perfekt.

4 maj, 2012

8 kommentarer

 1. Kan det vara något med Bally och Baileys kanske, något som påminner om varandra?

  Hur som haver så låter det ljuvligt gott. Och inte behöver det finnas någon djup gastronomisk tanke bakom, huvudsaken det blir gott:)

  Ha en riktigt skön helg på er, alla tre!

 2. I bland är det bra med överblivet påskgodis, som kanske marsipanen var. I mina skåp finns ofta någon gammal barnkalaspåse, med en del godbitar i.

  Ha en skön helg!

  Kram Malin

 3. Linnea – gelatinblad är tunna, platta och genomskinliga små blad som man använder för att få rinniga desserter att stelna till lite, och få en bra konsistens. I min matbutik brukar gelatinbladen finnas bland kryddorna, i platta små paket. Det paket jag brukar köpa är ljusblått med en mörkblå fjäril på.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration