Andra, Kakor

Bara en havrekaka till…

Jag har alltid gillat havrekakor, och det här receptet är det godaste jag har provat. Det kommer från Bagarstugan, och kakorna hör till jobbarkompisarnas favoritkakor på kafferasterna. Av det här receptet blir det ca 27 kakor. Beroende på hur mycket deg mat äter, förstås. För den är nästan ännu godare… 😉

200 g smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4,5 dl havregryn
2 dl russin

Rör smör och socker mjukt. Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda ihop med smöret. Blanda sedan i havregrynen, och sist russinen. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de är klara när de är gyllenbruna. Låt dem svalna på galler. Ät och njut!

9 Kommentar

 1. Tulipan´s bakverk

  8 mars, 2010 at 9:24 e m

  Åhh.. havrekakor som e så gott 🙂 Måste testa receptet någon dag.
  Men gud så söt burk 🙂 Lilla Myyyyy *står mig varmt om hjärtat* tänk jag har alltid sett mig lite som My… *S*

  Kram Stina

 2. Jenny.

  9 mars, 2010 at 5:02 f m

  Åh vart har du hittat den underbara burken ??

 3. Emmas Kök

  9 mars, 2010 at 6:46 f m

  Havrekakor är riktigt gott så jag får ta och prova det här receptet tror jag!

 4. I Nadjas kök

  9 mars, 2010 at 7:40 f m

  Låter som en kaka för mig, älskar havrekakor.

 5. sana

  9 mars, 2010 at 4:12 e m

  karkorna se så mycket gott ut! men jag vill ha Lilla My burken hehe;=)

 6. Helena

  9 mars, 2010 at 7:23 e m

  Jag har fått burken i present, min syster köpte den åt mig i en butik i Mariestad. Jag har letat på internet efter den, men inte kunnat hitta den tyvärr.

 7. Rebecca

  10 mars, 2010 at 3:01 e m

  Ojojoj så gott! Älskar havrekakor!

 8. Lilla My

  21 september, 2010 at 7:41 e m

  Jag testade ditt recept och det blev såååå gott, tack! Faktiskt kom jag in här igen för att säga att jag hittat lilla my burken av en slump. Det finns flera varianter på http://www.martinex.se/produkter.php?page=list-image&album=1
  Kärlek till alla!

Lämna en kommentar