Andra Kakor

Bara en havrekaka till…

Jag har alltid gillat havrekakor, och det här receptet är det godaste jag har provat. Det kommer från Bagarstugan, och kakorna hör till jobbarkompisarnas favoritkakor på kafferasterna. Av det här receptet blir det ca 27 kakor. Beroende på hur mycket deg mat äter, förstås. För den är nästan ännu godare… 😉

200 g smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4,5 dl havregryn
2 dl russin

Rör smör och socker mjukt. Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda ihop med smöret. Blanda sedan i havregrynen, och sist russinen. Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de är klara när de är gyllenbruna. Låt dem svalna på galler. Ät och njut!
8 mars, 2010

9 kommentarer

  1. Åhh.. havrekakor som e så gott 🙂 Måste testa receptet någon dag.
    Men gud så söt burk 🙂 Lilla Myyyyy *står mig varmt om hjärtat* tänk jag har alltid sett mig lite som My… *S*

    Kram Stina

  2. Jag har fått burken i present, min syster köpte den åt mig i en butik i Mariestad. Jag har letat på internet efter den, men inte kunnat hitta den tyvärr.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration