Andra

Bara några veckor kvar…

Nu har jag grävt i bildarkivet från de senaste årens vårar, och blivit ännu mer sugen på långa ljusa kvällar, plantering av penséer och grillning av primörer. Så nej, mina rabarber har inte hunnit så här långt än. Men om några veckor, så! Faktum är att man faktiskt kan se något på väg upp ur jorden i trädgårdslandet, men än är det bara röda små bullar. Det skulle kunna vara små aliens också. Vem vet.

Om vi har tur med vädret borde vi kunna hoppas på vitsippetäckta skogsmarker redan om ungefär en månad. Jag längtar! Redan i helgen ska jag nog ta och plantera penséer i krukorna utanför ytterdörren.

Sedan dröjer det ytterligare ett par månader tills portskjulet i Björnhovda öppnar igen, och jag kan promenera dit och köpa ekologiska grönsaker. Men vi är i alla fall på rätt väg! Imorse strålade solen när vi körde över ölandsbron in mot stan, det är annat det än för några veckor sedan, när det var mörkt och det flöt små isflak i vattnet. Imorgon ska det bli 15 grader varmt, nu är våren verkligen på gång!

12 mars, 2014

10 kommentarer

 1. Åh, längtar till riktig vårvärme! Härligt och underbart! Hur är det hos er? Hos oss i Glommen blir det ofta väldigt disigt när värmen möter kylen från havet. Det kan vara soligt och fint på jobbet och I Falkenberg, men när jag närmar mig Glommen möts jag av en vägg…

  Snart ses vi!

  Pöss!!!

  1. Här är det också disigt ibland, och ofta soligt på morgonen men mindre soligt sedan. Men ju ljusare det blir, desto mer pepp blir man! Kram!

 2. Åh vad jag längtar efter våren! Det blir verkligen varmare och ljusare för var dag som går, ser fram emot när sparrisen är i säsong!

 3. De senaste veckorna har det bara varit sol, varenda dag och det är knappast man har vågat tro sina ögon när rullgardinen har dragits upp. Helt fantastiskt ju! Har sett på flera håll här att rabarberplantorna börjar sticka upp, galet.
  Men idag har det sett mer ut som en "normal" marsdag, inte för det gör något när kvällen innan blev seeeen:) (Och då menar vi pensionärs-sen)

  Kramar på er alla tre!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration