Andra, Frukost, Säsong

Bäst att passa på!

Hela veckan ska det vara plusgrader, så nu är det bäst att dricka varm choklad innan våren står utanför dörren! Inget ont om våren, jag letar vårtecken varje dag och gläds över varje liten gul vintergäck som tittar upp ur de smältande snödrivorna. Men när våren kommit glömmer man bort den varma chokladen, då vill man ha kalla drycker istället. Därför är det helt enkelt bäst att passa på nu innan snön är borta.

Värm en kopp mjölk i en kastrull, och mät upp 1 msk kakao och 2 tsk råsocker i botten på en kopp. Pudra i lite kanel och kardemumma också.


Rör ut kakaon och sockret med en skätt av den varma mjölken till en trögflytande röra, och häll sedan i resten av den varma mjölken. Toppa med vispad grädde och marshmallows. Den som känner sig lite extra lyxig kan även sticka ner en vaniljstång. Gott så det förslår!

8 Kommentar

 1. Emmy

  20 februari, 2012 at 6:05 e m

  Det är ändå något särskilt med vinterfika. Oavsett om man varit ute och frusit häcken av sig och sedan fikar inne i värmen eller om den avnjuts ute i kylan.

 2. Suz

  20 februari, 2012 at 7:21 e m

  Låter underbart gott! Och med kanel och kardemumma – mums.
  Men en kopp med något varmt i den absolut första vårsolen, när det fortfarande är lite kallt att sitta på trappan egentligen – det är ljuvligt.
  Ha en bra vecka!
  Kram Suz

 3. Mariette

  20 februari, 2012 at 7:33 e m

  Ja det där lät lyxigt, syndigt gott!

  Din paket skickas imorgon!

  Kram!

 4. Allt och/eller Inget

  20 februari, 2012 at 8:59 e m

  Ååå det är ju så gott med varm choklad! Måste nog göra mig en kopp här efter att ha läst ditt inlägg. Sådana där koppar jag har vi också, visst är de goda att dricka ur.
  Ha en fin vecka! Kram Linda

 5. Linda - Bengtssons Baksida

  20 februari, 2012 at 10:27 e m

  Det är något visst med vinter och varm choklad! I morgon packas matsäcken för en dag i skogen, och då ska vi också njuta av varm choklad här!

 6. Veropenn

  20 februari, 2012 at 10:40 e m

  Så gott, håller med dig bäst o passa på innan den tillfälligt glöms bort lite.
  //v

 7. Matarkivet

  21 februari, 2012 at 10:45 f m

  Håller helt med! Får bli varm choklad ikväll, det känner jag. Fast jag har chokladhjärtan man smälter i mjölk, nästan för bra för en tisdag men jag klagar inte 🙂

 8. Amy's piece of cake

  22 februari, 2012 at 8:39 f m

  Varm choklad är så gott och speciellt i kyliga tider! 😉 Kram!

Lämna en kommentar