Andra Fest Utflykt

Bilder från helgen i Stockholm

Nu är jag hemma igen efter att ha haft en jätterolig helg i Stockholm där det har firats möhippa för min kompis Lena som ska gifta sig om några veckor! Lena var tärna på mitt bröllop i somras, och i september blir det min tur att vara tärna. Inte för att det har något att göra med bilden ovan. På tallriken syns fredagens gourmetmåltid; rådjur med kantarellsås, lingon, surkål och sallad, en måltid som inmundigades i Bromma hos min käre barndomsvän Carl som jag bott granne med hela livet tills vi blev vuxna och flyttade hemifrån, och hans flickvän Dagna. Lena skulle överraskas redan kl 09.00 på lördagmorgonen, och det var ju inte så att jag kunde sova hos Lena, då hade det ju inte blivit någon överraskning. Tur att Carl och Dagna ställde upp och höll med mat, vin och husrum.
Efter att ha överraskat Lena på morgonkvisten och ätit en trevlig frukost med champagne begav vi oss sedan ner på stan där Lena fick en behandlig på salong. Därefter gick vi vidare mot Rålisparken där vi tog på oss rejält vadderade sumodräkter och mötte varandra i olika ronder. Jag var sämst, och åkte på storstryk varje gång. Men det var kul!
 Motion kräver kompensation. I sällskap av vitt vin och trevliga tjejer åts sedan den här prima salladen som Carro gjort. Ni får ha överseende med den diskutabla bildkvalitén, så blir det när inte Olof är med och jag fotar själv…
Efter att ha gjort oss i ordnning begav vi oss lite senare på kvällen till restaurang Grill, där maten alltid är fantastisk, och man alltid äter till man håller på att spricka. Om jag skulle rekommendera en enda restaurang i Stockholm, så skulle jag utan tvekan välja Grill. Inredning, mat, service – allt bidrar till en riktigt bra helhetsupplevelse. Efter att ha smort vårt krås vaggade vi allihop vidare mot Stureplan och nattklubben V inne på Sturecompagniet. När man som jag tillbringar de flesta kvällar i en soffa på Öland i sällskap av hund, make och glass och inte går ut särskilt ofta nuförtiden, känner man sig ganska distanserad från Stockholms uteliv, och kan därför konstatera följande:
 • Det finns förvånansvärt många killar som tycker det är värt att betala överpris för en flaska champagne bara för att få sitta kring ett bord.
 • Det finns förvånansvärt många tjejer som tycker det är kul att dansa på stolarna kring de här borden.
 • Tjejerna har fina kläder och är piffiga.
 • Killarna har konstiga kläder och är i flera fall ganska…plufsiga.
 • Killarna har fascinerande mycket stylingprodukter i håret. Marie Antoinette måste ha legat i lä vad gäller konsumtion av hårprodukter.
 • När man tar 180 kr i inträde, är det inte då motiverat att i alla fall ha sittringar på toaletterna?
 • Att en småsnål lantis från Öland fortfarande tycker det är jätteroligt varje gång en kändis går förbi.
Efter att ha sovit ut efter lördagens bravader gick Lena och jag idag en liten vända på stan innan vi satte mig på ett flyg till Kalmar. När vi gick förbi Cupcake Sthm i Vasastan var vi självklart tvungna att stanna till och provsmaka. Jag åt en lakritscupcake med violfrosting, men hade gärna ätit en av varje om jag bara orkat.
Jag har haft jätteroligt under min Stockholmshelg, men nu såhär på söndagkvällen ska det bli ganska skönt att få gå och sätta sig i sin soffa med en film och en tallrik kladdkaka, och Olof och Bally som väntar. Hoppas att ni också har en mysig söndagkväll!
28 augusti, 2011

10 kommentarer

 1. Home Sweet Home, eller hur 😉 Är själv en del i Stockholm, av andra orsaker, men gillar verkligen staden. Mest utnyttjar jag då dess shoppingmöjligheter när jag är där. Som du är jag mest van vid soffa, tv, sambo och dotter om kvällarna. Något vilt uteliv pallar man inte med längre, hi hi.
  Härligt att du hade en fin helg iaf, alltid lika kul att läsa!
  Ps: Idag var vi i Gårdby och fikade och fick med mig lite saker från diversehandeln med 😉 Nu är det bara 3 dagar kvar till tillträde ju!!!
  Kram Anna

 2. Underbara bilder ser ut som ni haft det toppen : ) Cupcake stället måste jag besöka nästa gång jag kommer till min stad är ju stockholmare fast på vift
  ; ) kram Sofia i Hjo

 3. En härlig helg med andra ord! :-))
  Efter besök hos "cupcake" på webben kan jag konstatera att "Elvis" bara finns i miniformat. Hm….vill ingen ha en fullstor muffin med bacon?? *s*
  Måste lägga denna shop på minnet till nästa Stockholmsbesök….när det nu blir.

 4. Vilken trevlig möhippa hon fick. Har aldrig testat sumodräkter, men kan tänka mig att det är kul. Gillar dina iaktagelser från utekvällen! Du är för rolig 🙂

 5. Haha, och jag som trodde jag var ensam om att ha blivit helt off från resten av världen som tycker att det är skönare att ligga hemma i soffan än att svänga mina lurviga! Det är alla andra det är fel på helt enkelt! Men jag gillar verkligen dina analyser från utekvällen. Och jag blir också alldeles fnissig när jag ser kändisar. Kram på dig!

 6. Visst är det härligt när ens vänner gifter sig :-)Att kunna ordna en så mysig möhippa med både god mat och äventyr….antar att det var uppskattat av alla och speciellt den blivande bruden 🙂 Vilken underbar cupcake butik ni fick syn på….mums!!! Barnsligt förtjust i dessa vackra,mumsiga små bakverk…..önskade vi hade nåt sånt i vårt lilla Uddevalla. Kram på dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration