Guldkorn ur arkivet

Tips på billiga och enkla maträtter

Majsplättar med fetaostkräm och morötter Just nu googlas det mycket på billig mat. Den här veckan och nästa är de veckor som klassas som årets fattigaste, tiden precis innan löningen i januari. Ett prima läge med andra ord för skåprensarmat och billiga råvaror! Själv ska jag göra de här majsplättarna med fetaostkräm och ugnsrostade morötter ikväll, och jag behöver inte ens åka och handla ser det ut som; morötterna ligger och skräpar i kylen sedan trettondagshelgen, majsen blev över från fredagstacon och fetaosten köpte jag på mig några paket när de kostade tio kronor stycket i höstas. (Ifall ni antecknar.) Jag tycker det är en rolig utmaning att försöka laga så billig mat som möjligt på det vi har hemma. Här hittar ni recept på majsplättar med fetaostkräm och ugnsrostade morötter.

UgnspannkakaEn annan billig maträtt är ugnspannkakan – kökets stapelvaror och knaperstekt bacon till servering. Jag brukar även skiva ett äpple och steka till. Man får ju som bekant inte roligare än man gör sig. Här finns receptet på klassisk ugnspannkaka.

BaconpastaOch min egen studentklassiker – baconpasta! Så enkelt och så gott, och för en billig peng. Det här må inte vara någon finlirarmaträtt, men jag älskar den lika mycket nu som jag gjorde när jag läste om marknadsföringsmixen och de fyra P:na av den gamle marknadsföringsgurun Kotler och tittade på första säsongen av Lost på tjock-TV. Här hittar ni recept på enkel baconpasta.

14 januari, 2019

2 kommentarer

  1. Jag måste ta de stackars morötterna i försvar! ”Ligger och skräpar i kylen sedan trettondagshelgen” Det är en och en halv vecka sedan! Ingen tid alls för en morot! Dessutom, morötter skräpar aldrig i kylen, de är ju lika viktiga som mjölk, bröd , ost och sånt. Min kyl är aldrig utan morötter! Morötter går att använda till allt!

    1. Sant, Eva! Morötter klarar sig imponerande länge i kylen! Det var mest att jag inhandlat just den omgången med morötter till middagen vi åt på trettondagshelgen. Men du har helt rätt, de går att använda till allt! Ska baka bröd med dem till helgen tänkte jag. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration