Andra Frukost

Blåbärsyoghurt med citron och vaniljstång

Flera somrar i rad har jag gjort blåbärsyoghurt så här års, och det är alltid lika gott! Man får passa på nu i augusti, för säsongen är ju ganska kort, och att göra den här yoghurten på frysta blåbär blir bara blaskigt. Färskt ska det vara! I bägaren på bilden har jag blandat ihop följande:

1 liter naturell mild yoghurt 3% fetthalt
1,5 dl socker
1 urskrapad vaniljstång
minst 2 dl blåbär
skalet av en halv citron

Rör ihop allting, och ställ i kylen över natten. Det är stor skillnad i smak om man äter yoghurten samma dag som den tillagats mot dagen efter, för då har smaken från vaniljstången hunnit sätta sig, och yoghurten smakar ljuvligt. Yoghurten är jättegod även utan citronskalet i, det är faktiskt bara de två senaste gångerna som jag har haft i det, och jag tyckte det var en riktigt lyckad kombination! Syrran däremot föredrog den klassiska varianten med enbart blåbär.
Får man tag i hallon så kan man ha i det istället för blåbär!
2 augusti, 2010

12 kommentarer

 1. Sv: Tack! Ja, vi har verkligen njutit dessa veckorna och börjar redan planera nästa resa… Men visst, det kan ju vara garderoben som påverkar kläderna oxå, det tänkte vi inte på.
  Hoppas du får en bra och god kväll!

 2. Det lät ju inte så svårt. Undrar om det funkar lika bra med filmjölk, jag gillar det mer än yoghurt. Det borde ju gå!
  Kul att läsa din kommentar hos mig om tårtan din granne gjorde när du var liten. Tänk vilka minnen man har, jag hoppas min son också kan minnas sina kalas och födelsedagstårtor.
  Kram Erika

 3. Hoppas att arbetsdagen din har varit bra. Låter gott med blåbärs yoghurt. Jag ska se om jag kan hitta några i skogen och göra smulpaj. Annars får det bli på de röda vinbären. Du får absolut testa de turkiska paprikorna. De ljusgröna är milda i smaken, medans de mörkgröna är starka. De har ett namn oxå men jag kommer inte på det.

 4. Jag såg detta tips inne hos Vickan på Matplatsen 🙂 Det lät, precis som du sa, väldigt lyxigt!! Men framförallt kanske lite nyttigare än dom man köper. Visserligen var det socker i men inte en massa andra konstiga ämnen som det oftast är i "köpes-yoghurtarna". Och vill man så kan man ju faktiskt ersätta det "farliga vita" (skrattar) med annat alternativ 🙂 Ska testa denna!

  Mvh,
  Caroline

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration