Andra Öland

Bo Pensionat i Vickleby

Om man är ute och åker på Öland och vill stanna till och äta på ett mysigt ställe med riktigt god mat med mycket närproducerade råvaror, då är Bo Pensionat i Vickleby mitt bästa tips. Vi brukar ofta fika eller äta lunch där när min syster vill åka till Capellagården (vilket hon vill ganska ofta), eftersom det ligger precis intill. I somras när vi var där hade de en mycket lovande fikabuffé uppdukad också, men den la jag märke till alldeles för sent, för då hade jag redan hunnit äta mig mätt på annat.

I sommar har de haft några olika lunchtallrikar på menyn, och vi provade tre av dem. Min smörgås till höger med parma var fantastiskt god, men lammköttet till vänster var nog en av sommarens godaste lunchtallrikar, för bättre tillagat lammkött får man leta efter. Paret som äger Bo Pensionat i Vickleby driver även Möllstorp Bistro och Deli precis vid ölandsbron, en butik där man kan köpa lokalt producerat kött, som lamm och hjort, och det är bland annat sådant kött som serveras på Bo Pensionat i Vickleby.

Min kusin beställde in fisk som han var jättenöjd med, (jag är ju inte den som äter fisk i onödan) och vi satt i trädgården som ramade in huset och njöt av att det var sol, sommar och alla hade semester. Nu regnar det och semestern är slut. Men jag är inte bitter.

Precis som namnet antyder kan man bo på Bo Pensionat, de har 22 rum, och ett av rummen var med och gjordes om i Roomservice för något år sedan.

22 augusti, 2010

4 kommentarer

  1. Så härligt att få lägga sej på stolarna i skuggan under trädet och bara njuta av livet! Ja hela stället ser härligt inbjudande ut, att de sen har god mat oxå är ju en bonus!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration