Andra, Kokböcker

Boktipset – Jamie’s Great Britain

Såg ni också Jamie’s TV-serie i våras där han åkte omkring i Storbritannien och lagade mat? Storbritannien är väl inte direkt välkänt för sina kulinariska upplevelser, men jag tycker nog att han är på god väg att bevisa motsatsen. Både Olof och jag blev i alla fall jättesugna på att åka dit. Inte enbart för att klä oss i rutig tweed och äta scones och dricka afternoon tea, utan även för att testa allt annat gott som han visade i programmet. Undrar om man kan hinna med både lite landsbygd och London på en förlängd weekend?

Jamies bok är som vanligt fylld med härliga bilder och recept. Jag älskar Jamie. Det gör däremot inte våra vänners hund, som såg boken ligga framme nedanför min läsfåtölj. Hon cirkulerade några varv runt den innan hon satte sig mitt på den och gav Jamie en golden shower. Men boken gick att rädda utan problem, som synes. Jag säger då det – även mästerkockarna får utstå ett och annat.

8 Kommentar

 1. Sofia

  31 juli, 2012 at 7:58 e m

  Tack snälla fina Helena för boktipset : ) jag skrattade gott åt kommentaren om att du fick skäll för tårtan GODE TID ha ha ha ha! kramar i massor fina fina du Sofia hälsa Olof : )

 2. Malin`s Diner

  31 juli, 2012 at 9:02 e m

  I löööve allt som har med Britain att göra. Har varit au-pair i London och jobbat på Top Shop på Oxford circus.

  Älskar Jamie och Nigella!

  Kram Malin

 3. Johanna

  1 augusti, 2012 at 5:43 f m

  Vilken fin blogg jag hittade in till!
  Hit kommer jag gärna tillbaka!
  Mvh Johanna

 4. Bokcafeetibyn

  1 augusti, 2012 at 5:51 f m

  Hej!
  Den boken skulle jag också gärna kika i!
  Klart ni kan kombinera storstaden med landsbygden på en helg! Finns så många fina byar nära London! Flyger ni till Gatwick tex kan ni ju fortsätta söderut. Finns många söta byar i tex Kent som ligger alldeles intill.

  Kram från en till som längtar efter England!
  /Anna i Skåne

 5. Iris

  1 augusti, 2012 at 7:56 f m

  Jag missade det programmet, men det hade nog varit nyttigt att se. När vi var i London blev det mest pubmat, och jag kan inte tänka mig annat än att det finns en matkultur som jag missade lite.. något mer än fish and chips 🙂

  Bra boktips, jag har alltid plats till en kokbok till 🙂

  kram /iris

 6. Casaneuhaus

  1 augusti, 2012 at 8:25 f m

  Tack för komplimang om vårt sommarkök, vi är verkligen jättenöjda:-). Igår testade vi hamburgarna på Kalk för första gången, oj vad gott det var! Kram Sarah

 7. Emma

  2 augusti, 2012 at 5:08 f m

  Haha – golden shower, stackars jamie! Jag har börjat upptäcka hans böcker mer och mer. Hittade bland annat hans bok "matrevolutionen" för 10 kr på loppis häromdagen. Väldigt överkomligt!
  Ha det gott
  /Emma

 8. Tulipan´s bakverk

  2 augusti, 2012 at 5:11 e m

  *fniss* Rolig vovve 😉

  Älskar Jamie jag åxå även om han dampar lite.. haha…

Lämna en kommentar