Andra Kokböcker

Boktipset – Middag med Mr Latte

Det här är verkligen en bok för alla oss som har ett brinnande intresse för mat! Det är en skönlitterär bok, men den innehåller även en hel del recept. På baksidan står det att boken handlar om matskribenten Amanda som träffar en kille – Mr Latte, som i stort sett inte har någonting i kylen, och hur de ska få sin romans att gå ihop med så vitt skilda uppfattningar om mat. Det är däremot inte alls vad den handlar om. Amanda Hesser som har skrivit boken har jobbat som matskribent på New York Times, och hon hade dessutom en liten roll i filmen Julie och Julia där hon spelade sig själv. Boken har ingen egentlig handling, utan är uppdelad i små korta kapitel, där varje kapitel är som dagboksanteckningar från en middag. Kapitlerna är tillräckligt korta för att man ska orka läsa ett kapitel innan man somnar på kvällen, och de avslutas alltid med recepten som kapitlet har handlat om. Ena kapitlet kan handla om en middag som äger rum på en lyxig restaurang i Barcelona eller New York som hon ska recensera, medan nästa middag är hemma hos hennes krutmormor, eller hos goda vänner i Brooklyn.

Här kommer ett utdrag ur boken: ”Som jag ser det är det fullt normalt att tänka på äkta sjötunga när man lägger sig och fundera över rödbetor när man vaknar. Men på sistone har mina matfantasier nått febriga nivåer. På tunnelbanan drömde jag om att skiva tryffel över pasta. När jag gick runt med inköpsvagnen på snabbköpet tänkte jag ut en pärontårta. När min redaktör talade allvarligt till mig om mitt utgiftskonto såg jag framför mig en croque monsieur som bubblade under en grill”.
28 januari, 2010

6 kommentarer

  1. gud, vad jag känner igen mig i det där tänket… jag hinner inte ens avsluta frukost innan jag börjar fantisera om hur gott det ska bli med lunch ju 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration