Andra, Kokböcker

Boktipset – My sweet life in Paris

Den här boken beställde jag sist jag handlade utländska kokböcker på nätet, och den är riktigt rolig. Det är ingen typisk kokbok, utan mer kåserier och krönikor, där varje kapitel är ett kåseri som sedan avslutas med ett eller flera recept.

David Lebovitz är konditorn från USA som efter att hans partner dog för många år sedan beslöt sig för att göra något som han alltid drömt om – att flytta till Paris. Väl där möts han av godsaker, dråpligheter, typiskt franskt manér och sådant som man som “utlänning” kan sätta fingret på. Som hur snorkiga fransmännen kan vara, men samtidigt också oväntat trevliga. Han driver med sig själv, med den franska byråktratin och med fransmännen, på ett fantastiskt roligt sätt. Den här boken är perfekt läsning för alla som är intresserade av god mat och Frankrike. Och de går ju ofta i hand, de där två.

Författaren David Lebovitz bor fortfarande i Paris, och hans blogg hittar ni här. Fast jag uppskattar nog mer hans instagramkonto (@davidlebovitz), där man får följa med på franska middagar, i ostbutiker och på resor. 

4 Kommentar

 1. Linnéa Törebrant

  9 januari, 2014 at 9:34 f m

  Åh, har saknat din blogg! Varit frånvarande från bloggen ett tag, men nu är jag igång och bloggar igen! 2014 ska bli MITT år, jag SKA gå upp i vikt och börja må bra! Hoppas du hade en underbar jul och nyår! Kraaaam!

  1. Helena

   11 januari, 2014 at 10:31 f m

   Hej Linnéa! Vilken bra inställning! Jag är övertygad om att 2014 kommer att bli ditt år. Stor kram, och god fortsättning!

 2. Matarkivet

  15 januari, 2014 at 12:47 e m

  Åh, måste läsa! Gillar också hans IG-konto skarpt!

  God fortsättning!! Kram

  1. Helena

   15 januari, 2014 at 3:49 e m

   Detsamma! Ja, det är som att få följa med till alla Paris små pärlor på hans IG! Kram!

Lämna en kommentar