Andra, Dukning

Bordsdukning från förr

I en av salarna på Kalmar Slott hade det dukats upp ett tidstypiskt gästabud under julmarknaden. Allting var överdådigt och andades fest á la renässans.

Det är alldeles för få svanar på borden nuförtiden.

För att inte tala om dåtidens brödkorgar – på fina middagar passade det inte med en vanlig brödkorg, istället fick duvorna snällt förvara frallorna. I alla fall på den här middagen.

Bordet dignade av godsaker. Men det är ju bäst att passa sig, den som gapar efter mycket… Se bara hur det gick för stackars Marie Antoinette.

6 Kommentar

  1. mm cake design

    30 november, 2010 at 10:10 e m

    Så vackra och fina bilder. kan inte tänka på M. A. just nu då jag blev så hungrig och måste kika i kylen…

  2. charlotta

    30 november, 2010 at 10:11 e m

    hahahahahahaha. älskar bilden med svanen! ska se om jag kan få till en svan till dukningen nästa gång jag bjuder någon på middag!

  3. Anna

    1 december, 2010 at 10:41 f m

    Haha!!! Men gud va sjukt med en svan på bordet, ja duvan är ju också lite konstig!!! 😀 Men håller med, inte ofta man ser det på borden 😉 kram på dig!

  4. Mårtenssons kök

    1 december, 2010 at 1:36 e m

    Fler fåglar på matborden!
    Fast man kan ju fråga sej hur många som hade ätit bullen om de fått den serverad ur en duva…?

  5. Helena Ljunggren

    1 december, 2010 at 4:35 e m

    Hehe, man kanske skulle ta och slänga upp en svam på bordet till jul 🙂

    Härliga bilder!

  6. Inredningsfrun

    1 december, 2010 at 6:13 e m

    Hej å hallå!!

    Receptet på julens smarrigaste saffrans-sockerkaka ligger nu på bloggen :)!

    http://www.ljuvligt-hemochinredning.blogspot.com

    Må så gott!

    // Inredningsfrun 🙂

Lämna en kommentar