Andra

Bowls, baby!

Här var det bowls! Har ni testat smoothie bowls? Som en tjockare smoothie serverad i skål, med stor yta öppen för pimpning med allsköns frukt, bär, nötter, frön, ja, vad som helst. Kanske inte fläskfilé, men mycket annat. Nu kanske ni tycker att jag rapar självklarheter här som berättar vad en smoothie bowl är för något, med det är inte alls självklart för alla. Min mamma till exempel hade aldrig hört talas om det, så när jag skriver om diverse nyheter och trender brukar jag ställa mig frågan om min mamma vet vad det är, och gör hon inte det är det nog fler som inte gör det, och då är det bäst att förklara sig.

Den piffiga bowlen (eller ja, skålen då) ovan har jag inte piffat själv, det har min kompis Maja gjort. Hon hänger med i smoothie bowl-svängen lite mer än vad jag gör, så hon har både gjort innehållet, dekorerat och fotat. Själv har jag inte gjort ett skvatt, mer än att ha ätit upp den.

Dagen efter mitt hippa smoothie bowl-intag var jag så inspirerad att jag gjorde en egen bowl. Långt ifrån lika fin, men i alla fall lika god! Man ser dock inte vad jag haft i den, eftersom gick loss fullständigt med jordnötssmör och täckte nästan hela ytan med det i ren iver. Men så här gjorde Maja och jag våra bowls i alla fall:

Smoothie bowl med jordgubbar, mango och jordnötssmör:
Jordgubbssmoothie:
jordgubbar
havremjölk
fryst banan

Mangosmoothie:
tinade mangobitar
fryst banan
havremjölk
vaniljpulver

Jordnötssmör
vatten

Förslag på topping:
kokos
blåbär
hallon
jordgubbar
chiafrön
ätbara blommor

Jag skriver inga mått, utan ni får känna er fram själva, beroende på hur många ni är och hur tjock ni vill ha smoothien. Men det är bara att mixa alla ingredienserna och sedan lägga upp de olika smoothiesorterna i samma skål bredvid varandra. Ta inte så mycket havremjölk, tänk på att smoothien ska vara så tjock att toppingen inte sjunker ner genom den. Visst går det med färsk banan också, men den frysta ger en tjockare konsistens. Jordnötssmöret, typ en matsked, ska röras ut med lite vatten för en rinnig konsistens. Sedan skedar man över lite över sin bowl, och drar med en knivspets genom det för att få en ripplad effekt. Sedan är det bara att gå loss med topping!

6 juli, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration