Förrätter Frukost Mellanmål Vegetariskt

Bruschetta med getost, jordgubbar och basilika

Semester är verkligen toppen för inspirationen! Vi har lagat massor av god mat här hemma de senaste dagarna. Nu när Olof är hemma och vi är två som tar hand om Lily får jag mycket mer tid över till att tänka på mat, och det blir mycket roligare också, nu när det inte bara är den vanliga veckohandlingen som gäller, med de vanliga gamla maträtterna som man vet går fort att laga på stressiga vardagkvällar.

Bruschettan på bilden ovan kombinerar getost, jordgubbar och basilika, en blandning som är snudd på beroendeframkallande. Passar till frukost, lunch, som snittar eller förrätt. Inspirationen fick jag när jag var hemma hos Mary i början av maj. Vi åt sådana här bröd till frukost morgonen efter hennes möhippa, och det var premiär för frukost utomhus för oss båda. Mary bredde färskost med rivet citronzest på sina bruschettor, medan jag har fuskat lite och köpt en färdig bredbar chevre-färskost och brett skivorna med. Marys recept med vackra foton hittar ni här.

Bruschetta med getost, jordgubbar och basilika, 4 stora eller 8 små
ca 250 g jordgubbar
4 skivor surdegsbröd
250 g bredbar getost/chèvre ( i t ex färskostformat)
1 basilikaplanta
flytande honung
svartpeppar
flingsalt

Skölj och skiva jordgubbarna. Skiva upp brödet och bre ett lager chèvre på varje skiva. Varva jordgubbsskivor med basilikablad ovanpå chèvren, och ringla sedan över lite flytande honung på varje bruschetta. Toppa med nymald svartpeppar och lite flingsalt.

7 juli, 2015

4 kommentarer

  1. Visst är ledighet bra för både kropp, själ och kreativitet! Riktigt bra, speciellt när det resulterar i goda saker för maggen:)

    Hoppas att ni får en fortsatt lika fin och kreativ sommar,
    kramar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration