Andra Vardag Vegetariskt

Bruschetta som lördagslunch

Idag skiner solen här på Öland, och vi passar på att röja i trädgården för fullt. För tillfället håller vi på med landet vid terrassen där vintergäcken tagit över fullständigt. Efter förra året har vi lärt oss att om man inte plockar bort den själv, så försvinner den inte. Precis som mina klädhögar i sovrummet. Så nu rensar vi landet så att lavendeln, hortensian och höstanemonerna får plats att komma upp.

Självklart blir man lite extra lunchhungrig en dag som denna, men vill ändå äta något som går snabbt att tillaga. Då är bruschetta perfekt! Bruschettan på bilden har pimpats med en färdigköpt bruschetta-tomatröra med mycket vitlök och örtkryddor i. Har man ingen färdig bruschettamix hemma (vilket vi inte heller brukar ha annars) brukar jag inleda med att hälla olivolja över några skivor surdegsbröd, ugnsrosta dem lite lätt på 200C i ca 5 min, lägga på hackade, färska körsbärstomater, salta och peppra, ringla över lite balsamico och toppa med smulad fetaost och någon kvist timjan. Det blir en prima lunch, som smakar extra gott när den intas på en solig terrass.

Olof och Bally rensar för allt vad tygen håller. Vi la precis märke till att pionen behagat komma upp i år igen. Mycket tacksamt av den, med tanke på att syrrans hund Caddy slet upp den med rötter och allt och sprang runt med den i trädgården i somras när han var valp. Det är en seglivad liten pion, utan tvekan!

30 april, 2011

9 kommentarer

  1. Ja, vädret är ju helt fantastiskt. Bruschetta till lunch hade jag inte tackat nej till. Hade tom kunnat sippat på lite rosé till, även att det bara är lunch.

  2. calles mamma köpte en gång en såndär färdig bruschettamix på oil and vinegar här i göteborg, och den var så GALET god! tog slut i ett nafs. måste nog köpa en sån där. perfekt till crostinisar när man vill ha tilltugg!

  3. Charlotta, det är en bruschettamix från Oil and Vinegar! Och den är så god att det är inte klokt! Måste bunkra mer nästa gång jag är i Malmö! (Eller Göteborg.)

  4. Kan nog inte tänka mig en bättre lunch MUMS! O schysst o se killarna "in action" 😉 skönt att pionen överlevde… Kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration