Andra, Öland

Capellagården på Öland

Ungefär 15 minuters bilfärd söder om Färjestaden ligger Capellagården, alldeles invid Bo Pensionat på pittoreska Vickleby Bygata. Här finns alla möjliga sorters örter, doftpelargoner och kryddväxter.

När min syster kommer hem till Öland vill hon alltid åka till Capellagården, och när man har tröttnat på att springa efter henne (eller springa och springa, hon lufsar mest runt, men lång tid tar det) så kan man sätta sig ner med sin lilla blandrashund och ta igen sig bland växterna.

Eller så kan man ägna sig åt lite hederlig shopping i gårdsbutiken! Här finns finfina kryddblandningar, oljor, vinägretter och tvålar.

Capellagården är också en kursgård där det skapas för fullt inom trä, textil och keramik, och oavsett om man är intresserad av hantverk eller som jag – av alla kryddväxter – är Capellagården väl värt ett besök, och för mig hör det till ett av de ställen jag alltid besöker på Ölands Skördefest.

6 Kommentar

 1. Anna

  13 augusti, 2010 at 5:47 e m

  Åh, jag älskar Capellagården. Ett besök där är ett måste varje gång jag är på Öland 🙂

 2. Remsan

  13 augusti, 2010 at 9:05 e m

  Det är mysigt att bara lufsa runt som din syster gör.

 3. Karin

  14 augusti, 2010 at 9:06 f m

  En sommar utan Öland är ingen riktig sommar! *ler*

  Missa inte min tävling om söta muffinsformar från Present & Dekor!

  Kram Karin

 4. Gottegrisen

  14 augusti, 2010 at 4:53 e m

  Undrar om det inte var din syster med man jag såg på badstranden idag :o)

 5. Nonne

  17 augusti, 2010 at 4:03 e m

  Vadå LUFSAR
  Jag insuper atmosfären

Lämna en kommentar