Chiapudding med smak av pepparkaka
Så här års använder jag pepparkakskryddor eller saffran i allt! Även i frukosten. I normala fall brukar jag göra chiapudding på kokosmjölk med rivet limeskal och vanilj, men nu i december gör jag den på havremjölk med färdigblandade pepparkakskryddor, och toppar med lite granola. Dessutom är det rätt skönt med en frukost som bara står färdig i kylen när man har en liten ettåring som helst vill bli buren så fort man försöker få något gjort. Som att äta, till exempel.
Chiapudding med pepparkakskryddor, 2 portioner
2 dl havremjölk (eller helt vanlig mjölk)
2,5 msk chiafrön
0,75 tsk pepparkakskryddor
1 tsk honung eller lönnsirap för eventuell sötning
Bara rör ihop allt och ställ in det i kylen över natten. På morgonen därpå, rör runt rejält i puddingen och häll över i två portionsformar. Toppa med valfritt tjafs.