Andra Efterrätter

Chokladmousse med havssalt och lavendel

Den här chokladmoussen med lavendel och havssalt kom till för flera år sedan när vi flyttade till huset och planterade lavendel runt ett av trädgårdslanden, och jag fick dille på att ha lavendel i allting; småkakor, kycklinggrytor, glass och chokladmousse. Receptet på chokladmoussen finns i arkiven från 2010, men där är jag och gräver lika sällan som jag rensar ogräs. Så här kommer det som en favorit i repris. Vi åt det som senast förra veckan, och det kommer inte att dröja länge innan vi äter det igen. Mixen av salt, choklad och lavendel är beroendeframkallande!
Mjölkchokladmousse med havssalt och lavendel, 6 portioner:
100 g mjölkchoklad
50 g lite mörkare choklad
2 rågade tsk lavendelblommor (torkade går bra)
1 slätstruken tsk havssalt/flingsalt
2 ägg
2 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Vispa grädden i en bunke, och vispa äggen med florsockret pösigt i en annan bunke. Smält mjölkchokladen över vattenbad, och rör ner lavendel och havssalt. Häll ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten under vispning. Vänd sedan ner den vispade grädden i smeten, och häll upp i portionsformar som får stå kallt över natten. Visst kan man äta moussen efter några timmar, men konsistensen är mycket bättre dagen efter, och då har även lavendeln hunnit sätta sin smak på moussen. 

5 augusti, 2017

2 kommentarer

  1. Äsch, du hade säkert kunnat få till något gott och vackert av ogräset också om du gav dej på det:)
    Tänk att den här kommer vi faktiskt ihåg även om vi är helt lavendellösa, ja förutom den som vi har i en antik lavendelpåse i garderoben men den ska vi nog inte använda i matlagningen…

    Kram på er!

    1. Vad kul att ni minns receptet! Det är ju från den tiden då jag var ny i matbloggarvärlden och inspirationen flödade och jag hittade på nya recept varje dag som vi fotade fint. Idag var jag på ICA och köpte 7 färdigportioner mat. Tiderna förändras, men jag har stora planer på att börja hitta på nya recept ofta igen. Tiden kommer tillbaka!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration