Chokladpannacotta med citron och lavendel
Lavendeltemat fortsätter! Den här lilla desserten är ett resultat av att jag inte ville slänga ingredienserna från en misslyckad lavendelglass. Eftersom jag inte har någon glassmaskin så föredrar jag den typen av glass som baseras på uppvispad grädde framför den som långsamt ska tjockna i en kastrull. Den tjocknar ju aldrig! Det enda som långsamt tjocknar i vårt kök är möjligtvis jag och Olof. Så för att lavendelsmaken skulle sätta sig i grädden innan jag vispade den testade jag att koka upp grädden snabbt, tillsammans med lavendelblommor, för att sedan kyla ner den och se ifall den gick att vispa. Det gick inte. Så ni behöver inte testa det. Så det fick bli pannacotta istället, för att slippa slänga lavendelgrädden. Den enda chokladen jag hade hemma var en Marabou mörk choklad med citronsmak, så den rörde jag ner. Sedan toppade jag med lite uppvispad grädde med lavendel i. Direkt från kylskåpet, den här gången…. Och gott som attan blev det! Till 4 portioner behövs följande:
2 dl vispgrädde
Det här låter jättegott. Ibland är det bra med misslyckanden. 🙂 Vad duktig du är som kommit igång. Jag har börjat jogga ute denna vecka. Och har promenerat mycket med Ismail. Vi gick så att vi fick skavsår. 🙂
Vad gott det låter med citron och lavendel i
Det är ju det som är det bästa med att ibland misslyckas (får man ju intala sig…) är att det kan bli rackans bra till slut i alla fall. Låter som en kanon-smak-kombo.
mmm, pannacotta är ju såå gott! Lät spännande att smaksätta med lavendel!
Vilken otroligt fin bild! O pannacotta är ju aldrig fel 🙂 Mums!
Mums! Visst är det bra när man kan ta tillvara misslyckade saker. 🙂