Andra Efterrätter

Chokladpannacotta med hallonfluff

Den här underbart goda desserten är perfekt till imorgon när det är Alla hjärtans dag! Gör den 4 timmar innan den ska ätas, bara. Den innehåller alla ingredienser som morgondagen bör innehålla; färgen rosa, choklad, delikata smaker och mycket kärlek. Receptet räcker till minst 4 portioner:

Chokladpannacotta:
5 dl vispgrädde
2oo g mörk choklad
0,5 dl socker
3 gelatinblad

Hallonfluff:
ca 2 dl vispgrädde
ca 2 dl hallon
ev. ett par msk socker

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Häll 5 dl grädde och 0,5 dl socker i en kastrull och koka upp. Rör ner gelatinbladen. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Häll den varma gräddsmeten över och rör om tills chokladen har smält. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 4 timmar. När det är dags för servering, vispa grädden till hallonfluffet. Tina hallonen ifall de är frysta, och vispa ner dem i grädden tills du har en rosa, fluffig gräddsmet. Vispa i lite socker ifall det behövs. Fördela hallonfluffet över pannacottorna, servera och njut. Det här är riktigt gott!
13 februari, 2010

4 kommentarer

  1. Å gud va gott det låter. Fy 17!!! Jag lovar, det är inte långt bort att jag dreglar! 😉 Kram Anna ps.vilken fin hjärte-present du fick ds.

  2. Men mums! Älskar choklad och hallon, en av dom bästa kombinationerna som finns, enligt mig! Glad alla hjärtans dag i efterskott, kram Tora 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration