Skriv ut

Chokladplantor till dessert

Chokladmousseplanta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Chokladmousse serverad som en liten planta med krossade kexsmulor som jord och en nerstucken myntakvist. Perfekt dessert till många som går att förbereda innan och som passar på bufféer.

Scale

Ingredienser

Chokladmousse:

Topping:

Instruktioner

Vispa grädden till chokladmoussen.

Skär chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Rör ner flingsaltet, och låt svalna något.

Vispa samman äggulor, florsocker och vaniljsocker lite lätt för hand.

Rör ner äggblandningen i den smälta chokladen. Blanda noga, och rör sedan ner chokladblandningen i den vispade grädden. Smaka gärna av med rom. Vispa samman ett par sekunder med elvisp så att allting blandar sig noga.

Häll upp i portionsformar som du fyller till 3/4. Låt stå i kylen i minst 3 timmar före servering.

Vid servering; hacka chokladkexen i smuliga bitar och toppa mousseformarna med dem. Stick ner en liten myntakvist i mitten på varje “planta”.