Andra Provsmakat

Chokladprovning

Häromdagen var jag på min första choklad- och vinprovning. Det var jättekul, det skulle jag gärna gå på fler gånger. Man skulle kunna ha kakprovning också, eller drinkprovning. Fast i och för sig, vad är skillnaden mellan det och en vanlig fika respektive utekväll? 😉

På chokladprovningen fick vi både börja och avsluta med en bit Marabou mjölkchoklad. Som första chokladbit var den söt och god, men att äta den igen efter att ha suttit och sugit på all mörk choklad var inte alls samma upplevelse, då smakade den mest sött och fettigt. Fast den var lite god ändå, faktiskt. Min favoritchokladbit i provningen var den som innehöll havssalt, jag tycker att de smakerna passar bra ihop. Vinet vi drack till var ett amaronevin ”A Amarone Alpha Zeta” med ett stort A på etiketten, det passade riktigt bra ihop med chokladen, speciellt ihop med en chokladbit som innehöll lite ingefära. Jag har druckit det ihop med blodiga stekar också, och det är precis lika gott till det. Ett hett tips!
7 mars, 2010

7 kommentarer

  1. Så roligt med provningar!! Har varit på en liknande provning där man tog en marabou mjölkchoklad efter all mörk choklad och insåg att den inte alls är speciellt god. Söt och konstgjord smak. Vinet ska jag verkligen lägga på minnet!! Amarone…MUMS!!

  2. Kul med chokladprovning! var det privat eller "på lokal"? Jag har aldrig fastnat riktigt för mörk choklad så det skulle absolut vara en utmaning och lärorikt att gå på en proffsig chokladprovning! Hoppas allt står väl till med er därnere och och även ni njutit av helgen och allt solsken! Kram fån Öjkroken…

  3. Gud vad roligt. Jag är mer för mörk choklad. När man har vant sig vid smaken så smakar mjölkchoklad mest socker. 🙂

    Kul att du gillade nya designen på min blogg. Jag är inte helt färdig med headern än. För att få bilderna större har jag använt mig av en helt ny mall. Kram.

  4. Förvånad att det var din första chokladprovning 😉 Eller det kanske bara var kombinationen som var första gången. Det är kul med olika provningar. Systembolaget har trevliga såna med alla möjliga drycker, dock kanske inte drinkar, men även ihop med något ätbart.

  5. Jag älskar Amarone!!! Och choklad med förstås!! Har också fått gjort det på en provning, med marabou mjölkchoklad först o sist… Det smakar faktiskt inte riktigt lika bra som du säger, fast ändå inte så illa som man tror… 😉

  6. Tack för din snälla kommentar, blir jätteglad! 🙂

    Vad roligt med chokladprovning! Det skulle jag vilja testa. Mörk choklad och havssalt är faktiskt förvånande gott. Kanske skulle bli bra i en macaron?

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration