Christers indonesiska kycklinggratäng
Här kommer ytterligare ett recept från Christer! Vi var tre personer hemma som åt detta, och alla gav det tummen upp. Receptet räcker till 4 portioner:
1 grillad kyckling
1 stor grön paprika
valfritt antal vitlöksklyftor
minst 3 dl vispgrädde
en skvätt kycklingfond
1-2 tsk curry
1-2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
Sätt ugnen på 225C. Ta bort skinnet på kycklingen och dela den i bitar som du lägger i botten på en smord, ugnsfast form. Strimla paprikan och lägg den ovanpå kycklingen i formen. Rör ihop grädde med pressade vitlöksklyftor, curry, sambal oelek, kycklingfond och mango chutney. Häll röran över kycklingen och paprikan i formen, och gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 15-20 min, eller tills gratängen fått fin färg. Servera med ris och sallad.
17 februari, 2010
mmm, det här låter nästan som det min kompis bjöd på i helgen, fast då skulle det vara vispad grädde och så hette det "flämtande uttern". men himla gott var det 🙂
popcorn till middag går väl alltid bra? själv har jag bestämt att det är lag på att man får äta chips när herrarna spelar hockey så jag ska äta chips till nattamat inatt 😉
Alltid bra med nya gratäng recept. Det är så mycket enklare när man kan stoppa in det i ugnen tycker jag.
Går träningen bra? Själv har jag crosstrainat 20 min på lunchen i måndags 🙂
Den må jeg prøve! SÅ god ut! Hege