Citrondoftande tortellini – snabbt som ögat!
Då var det dags för kvällens snabbmatstips! Färska tortellinis och raviolikuddar från kyldisken är en gudagåva när man har bråttom. För att det inte ska bli för torrt är det bara att röra ihop lite sås att röra ner dem i, och sedan är det klart. Mycket tacksamt. Parma och nötter kan man alltid slänga på också, det förhöjder. Det har jag som synes dock inte gjort här, jag har istället följt ett recept, minsann! Det här behövs till 4 portioner:
6 dl crème fraiche
0,5 dl dijonsenap
1 kruka dragon
1 kruka oregano
skal av 2 citroner
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Värm upp crème fraiche och senap i en kastrull, och rör ner de hackade örterna. Riv ner citronskal, och krydda med salt och peppar. Blanda ner tortellini för 4 personer. Snabbt och smidigt!
På samma uppslag i boken finns en precis lika tacksam sås att ha till färsk ravioli, nämligen den som innehåller salvia och vanilj. Nästan strået vassare, faktiskt. Det receptet hittar ni här.
Var nog alldeles för länge sedan jag hämtade inspiration i den kokboken, känner jag 🙂
Ser fantastiskt gott ut, måste prova. Bråttom och något som fixas snabbt är ju ett välkänt fenomen. Men kan också vara perfekt en ledig dag, när man vill vara lat i köket:)
Ha en fin onsdag!
Kram Suz
Fick tidningen "Hembakat" av min mamma i påskägget. Vilken trevlig artikel jag läste om er!:)
Pasta, alltså det är ju alltid gott:))
Va kul att du gillade år sänggavel, den är från Lexington och köpt på Sova i Kalmar. Jag äääälskar den!!! 😉
Hoppas du/ni haft en härlig påsk, underbara bilder är det onekligen, även om det blåser!
Kram Anna
Creme fraiche passar bra i såser och med senap till förhöjer det njutningen 🙂
Bra snabbmatstips!
Jag älskar att ta turen runt kyldisken med färsk pasta också när det skall fixas snabb mat. Körde också med fylld pasta igår, kunde inte förmå mig till korvmojjs-mat trots tidsbrist 🙂
Ååå tack för tipset, vad gott det låter med citron i! Jag älskar tortellini och måste prova detta!
Kram LInda