Citrusfräsch glasstårta med jordgubbar
Idag har jag redan hunnit äta glass två gånger, men det hindrar mig inte från att bli sugen på den här citrusfräscha glasstårtan när jag tittar på bilderna av den. De marinerade jordgubbarna som serveras till glassen smakar som jordgubbsmojito på tallrik. Och det tackar man ju inte nej till!
2 ägg – separerade i äggulor och äggvitor
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
Myntamarinerade jordgubbar:
ca 250 g jordgubbar
ett par myntakvistar
1 lime – rivet skal
ca 1 msk honung
ca 2 msk rom
Riv skalet av en citron och pressa ur saften. Vispa samman det med crème fraiche, äggulor, vaniljsocker och strösocker. Vispa upp grädden för sig, och vispa även upp de två äggvitorna för sig i en egen bunke. Rör ner grädden i crème fraichesmeten, och vänd sist ner den uppvispade äggvitan. Häll glassmeten i en form med avtagbara kanter och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
De myntamarinerade jordgubbarna kan tillredas lagom till serveringen, men det är bra om de får stå och dra i sin marinad i alla fall i 20 minuter. Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg i en skål, hacka ner myntabladen, finriv skalet av en lime, och rör ner honung och rom. Låt det stå och dra i minst 20 min.
Hi hi ja så är det ibland mycket vill ha mer ; ) mums! kram Sofia
Men du, de där jordgubbarna till låter ju ännu bättre. Jordgubbsmojito sa du? Yum!
Åh he-rre-min-je vad gott. Något jag ser fram emot med att flytta till en lägenhet med större kök = större frys. En hel jättefrys, där jag kan få plats med sådana här godsaker! Hurra!
Glasstårta!!
Ser väldigt smaskens ut det där! 🙂
Hej!
Ditt receptet ser helt galet gott! 😛
Så gillar du jordgubbar skulle smaka vår Jordgubbar tillsammans med vinäger som skapar en speciell smaksensation till efterrätten eller söt tapa som du kan förbluffa till din familj och vänner med! [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se