Andra, Fläskkött, Nötkött, Vardag

Cowboy chili

Inspirationen har redan resulterat i utdelning, kan jag förtälja! Beskåda en panna cowboy chili, signerad Olof! Man får ju dela med sig av inspirationen. (Delegera, alltså.) Vi hittade receptet i senaste ICA Buffé, men folk har lagat sina egna varianter av cowboy chili sedan urminnes tider. I alla fall så länge som det funnits cowboys, vill jag bestämt hävda. Receptet är dock ändrat lite grann, vi har lagt till lite rökig liquid smoke och anpassat lite mått. Nästa gång ska vi nog ha i ännu mer kakao, och kanske ett par rutor choklad! Det var för övrigt på grund av kakaon som vi fastnade för receptet, eftersom vi brukar marinera vårt grillkött med choklad, och det ger en så mustig och god smak.

Cowboy chili, 4 portioner:
1 pkt chorizokorvar (ca 300 g)
1 stor gul lök
4 vilöksklyftor
1 pkt bacon
2 msk tomatpuré
1 tsk liquid smoke
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1-2 msk chilipeppar ancho style (finns på glasburk från Santa Maria bland kryddorna)
1 rejäl tsk kakao
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
6 dl vatten
2 msk kycklingfond

Hacka lök och vitlök, och fräs i olja i en stekpanna med höga kanter eller en kastrull. Strimla baconet och låt det få fräsa med efter en stund. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, kakao och chilipeppar och fräs en liten stund till. Skölj av bönorna och ös ner dem i grytan tätt följt av vatten, liquid smoke och kycklingfond. Låt småputtra under lock i ca 10 min. Stek under tiden korven som du skurit i slantar i en stekpanna, och blanda sedan ner i grytan ett par minuter före servering. Servera i djupa tallrikar, gärna tillsammans med några skivor surdegsbröd.

8 Kommentar

  1. Lisas Vinterland

    27 oktober, 2011 at 6:47 e m

    Hej! Var gärna med och tävla om en gratis julbordsbiljett hos IKEA på min julblogg!

  2. Lisa

    27 oktober, 2011 at 7:43 e m

    Åh så gott det ser ut!! *kopierar receptet*

    Ha en skön helg!

  3. Remsan

    27 oktober, 2011 at 9:49 e m

    Jag lagade något liknande för ett tag sedan. Just kombinationen chili och choklad är grymt gott. Testa i rödvinssås!

  4. Charlotta

    28 oktober, 2011 at 6:52 f m

    Det här låter som något min kära sambo hade älskat! Anything med chili :=)

    Hoppas att ni får en fin helg!

  5. Lisas Vinterland

    28 oktober, 2011 at 10:41 f m

    Hej! Längtar du också efter julen? Besök då min julblogg! Där kan du nu delta i en utlottning om två biljetter till IKEAS julbord! 🙂 Varmt välkommen in! http://lisasvinterland.blogspot.com

  6. Matarkivet

    28 oktober, 2011 at 11:53 f m

    Får verkligen testa att laga mat med choklad. Det är dags!

  7. marija

    28 oktober, 2011 at 8:31 e m

    Smaskens, lagade detta ikväll och Skånsk äppelgaga som jag hittade på Remsans sida. Örjan är inte ledsen över alla dessa nya recept jag testar varje helg! Tack tjejer!

  8. Emma

    1 november, 2011 at 1:40 e m

    Jag har lagat något liknande och det är ju så gott!

Lämna en kommentar