Andra Fläskkött Nötkött Vardag

Cowboy chili

Inspirationen har redan resulterat i utdelning, kan jag förtälja! Beskåda en panna cowboy chili, signerad Olof! Man får ju dela med sig av inspirationen. (Delegera, alltså.) Vi hittade receptet i senaste ICA Buffé, men folk har lagat sina egna varianter av cowboy chili sedan urminnes tider. I alla fall så länge som det funnits cowboys, vill jag bestämt hävda. Receptet är dock ändrat lite grann, vi har lagt till lite rökig liquid smoke och anpassat lite mått. Nästa gång ska vi nog ha i ännu mer kakao, och kanske ett par rutor choklad! Det var för övrigt på grund av kakaon som vi fastnade för receptet, eftersom vi brukar marinera vårt grillkött med choklad, och det ger en så mustig och god smak.

Cowboy chili, 4 portioner:
1 pkt chorizokorvar (ca 300 g)
1 stor gul lök
4 vilöksklyftor
1 pkt bacon
2 msk tomatpuré
1 tsk liquid smoke
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1-2 msk chilipeppar ancho style (finns på glasburk från Santa Maria bland kryddorna)
1 rejäl tsk kakao
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
6 dl vatten
2 msk kycklingfond

Hacka lök och vitlök, och fräs i olja i en stekpanna med höga kanter eller en kastrull. Strimla baconet och låt det få fräsa med efter en stund. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, kakao och chilipeppar och fräs en liten stund till. Skölj av bönorna och ös ner dem i grytan tätt följt av vatten, liquid smoke och kycklingfond. Låt småputtra under lock i ca 10 min. Stek under tiden korven som du skurit i slantar i en stekpanna, och blanda sedan ner i grytan ett par minuter före servering. Servera i djupa tallrikar, gärna tillsammans med några skivor surdegsbröd.

27 oktober, 2011

8 kommentarer

  1. Smaskens, lagade detta ikväll och Skånsk äppelgaga som jag hittade på Remsans sida. Örjan är inte ledsen över alla dessa nya recept jag testar varje helg! Tack tjejer!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration