Andra Tips

Dagens husmorstips!

Häromdagen tyckte jag att det äntligen var dags att baka den där morotskakan jag längtat efter hela hösten. Och eftersom vintern redan knackar på dörren så tog jag på mig ett av alla mina förkläden (jag missbrukar förkläden) och satte fart. Allt gick jättebra, jag öste i ingredienser från skafferiet och visslade nöjt. Det gick så bra att man nästan kunde se små glada Disney-möss krypa fram ur vrårna och hjälpa till. När jag knäckte ner sista ägget möttes jag av en rutten stank från ett surt och skämt ägg, som nu skyndade sig att sippra ner bland alla ingredienserna jag redan hunnit blanda i bunken. Ett flertal fula ord och en vända till affären senare, blev kakan dock ändå verklighet. Dock utan Disney-möss. Lärdomen och slutsatsen av detta är att jag från och med nu alltid tänker knäcka alla ägg som ska ner i nästan färdiga smeter i en kopp först, och sedan hälla ner det. Det är dagens husmorstips. Nu ska jag äta en bit morotskaka.

9 november, 2010

10 kommentarer

 1. Hmm… ja det där har mamma präntat i mig från barnsben men gör jag det?? nej… men man måste väl råka ut för det för att lära sig. Tur att du fick din morotskaka till slut i alla fall!

 2. hahaha, fy fasen vad ruttet (ååh vilken dålig göteborgsvits, kan liksom inte låta bli). hoppas att den blev bra i alla fall! morotskaka är i alla fall något av det bästa jag vet i kakväg 🙂

 3. Många är dom ggr man gjort samma misstag själv :/
  Dom sista åren har vi haft egna höns och väldigt stor rulljans på äggen. Men nu när man försökt använda upp äggen som man haft i någon månad så har man stött på något ägg som börjat komma till rutten stadiet :/ oftast dom med alldeles för tunt skal, dvs dom gamla hönsen som inte var så duktiga på att värpa längre.
  Så dom sista veckorna har jag varit noga med att knäcka ett åt gången i en skål. Vilken tur.. har stött på några ägg som inte varit det bästa.
  Ja hönsen är dock utdelade åt höger och vänster och nu blir det att köpa dom av svärmor.
  Men visst är det tråkigt när man aldrig lär sig *s*

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration