Andra Kokböcker

Dagens svamp!

Jag har köpt en svampbok! Vuxenpoängen står som spön i backen, och jag känner mig ytterst mogen som har investerat i en tvättäkta fälthandbok. Nu ska jag förhoppningsvis våga plocka något annat än kantareller och fjällskivling. Förutsatt att jag hittar något, vill säga, det verkar vara det som det faller på.

För att vi ska skaffa oss lite seriös svampkoll har vi placerat boken i bilen och inlett operation ”Dagens svamp”. Det innebär att den som inte kör bilen på väg till jobbet på morgonen läser om en svamp för den andre. Man får ju faktiskt inte roligare än man gör sig. Dagens svamp var Lärksopp, om någon undrar. Jojomänsan. Vi har för övrigt noterat att det finns lika många soppar som det finns foppatofflor på en camping. Förra veckan fick jag lära mig att Stensopp och Karl Johan är samma svamp. Man lär sig något varje dag.

16 augusti, 2012

3 kommentarer

  1. Hittar varje år smörsopp i vår trädgård. Vi äter den inte, dock är det möjligt. Förra året gav vi bort dem till en svamptant, eller möjligtvis svampig tant. HUr var det nu? ;o)

    Kram Malin

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration