Familjen, Utflykt

Decemberhelg i Göteborg

Den gångna helgen tillbringade Olof och jag på Sveriges västra sida hos Miss Franklin-Tessan. En underbar helg som inkluderade julshopping i Göteborg, julmarknad på Liseberg och mitt första besök på Ullared. (Jag var Ullareds-oskuld fram till i fredags.)

En obligatorisk fika intogs i lördags på Le pain Francais, ett av mina favoritställen i Göteborg. Gott kaffe, mysig atmosfär och goda bakverk!

Sedan begav vi oss till Liseberg för att beskåda julmarknaden! Premiär även där, jag har varit på Liseberg, men aldrig på julmarknaden som hålls där varje år.

Det var jättemysigt, och julstämningen fick man på köpet i biljettluckan. Eftersom det var lördag var det mycket folk, men vi ölänningar fick ändå plats. Vi är ju ganska små.

Vi strosade mellan de olika små bodarna, jag provsmakade lite marsipan från Bräutigams, och köpte lyxig varm choklad med vispad grädde att värma mig med.

Brända mandlar hör till, man kan inte gå på julmarknad utan att ha en strut varma, kanderade mandlar att småäta från. Undrar just om jag åt upp alla? Måste kolla i handväskan ifall det finns några kvar…

7 Kommentar

 1. Cupcakesfluffan

  16 december, 2010 at 8:13 e m

  Jul på Liseberg är så mysigt, drack också varm choklad när jag var där för några veckor sedan och till Ullared skall vi imorgon 🙂

 2. sana

  16 december, 2010 at 8:17 e m

  Vill gärna åka till Göteborg!! vilken mysigt stad hehe.

 3. charlotta

  16 december, 2010 at 9:03 e m

  åh, har du varit i mina hoods! vad kul! vi bor precis bredvid liseberg så jag möts av megajulgranen varenda gång jag ska utanför dörren. mycket mysigt!

 4. Pernilla

  16 december, 2010 at 10:23 e m

  Vilka mysiga bilder!! Låter som en jättebra helg. Brända mandlar är ju så gott! 🙂

 5. Remsan

  17 december, 2010 at 4:12 f m

  Så mysigt! Jag vill också åka bort nästa år på någon mysig julmarknad. Och äta lite andra delikatesser än de som de har på slottet varje år.
  Jag har tagit bort lite saker på bänken i köket, så nu kan du flytta in mellan kaffemaskinen och kylskåpet om Olof skulle bli för odräglig 😉

 6. Emma

  17 december, 2010 at 7:36 f m

  Vad mysigt! 🙂 Jul på liseberg har jag varit på en gång när jag var yngre. Precis som du var, är jag ullared oskuld. Var det roligt där då? 🙂 Värt ett besök?

 7. Sofie

  19 december, 2010 at 8:45 e m

  Jag är fortfarande Ullaredsoskuld och kommer att vara det med gott samvete ett tag till. Le Pain.. är ett av mina favvocafé. SÅ mycket gott!

Lämna en kommentar