Buffé, Efterrätter, Fest

Dessert för många

När jag ska göra dessert till många brukar jag göra något så tacksamt som frozen cheesecake. Man vill ju kunna ta fram efterrätten och bara servera den, och lägga så lite tid som möjligt på den. Helst gärna så lite disk som möjligt också, för den delen. Frozen cheesecake, eller Philadelphiaglass som det ibland kallas, går hem hos alla och kan tillverkas långt i förväg. Vill man göra det riktigt enkelt för sig så skär man upp alla bitar och lägger dem lite avskiljda i en form som sedan kan stå och vänta i frysen tills det är dags för servering. Det tar längre tid än man tror att stå och såga i en djupfryst cheesecake när ett tiotal gäster sitter och väntar. Recept på frozen cheesecake hittar ni här. Servera gärna med några hallon till, eller en sås på hallon som fått koka ihop med lite florsocker.

Och nu kan man börja rösta hörni, till årets matblogg! Det är indelat i två kategorier; matbloggar och dessert och bak. Jag skulle tippa på att min blogg går under den vänstra kategorin matbloggar, namnet till trots. Namnet Bara en kaka till syftar egentligen mest på min bristande karaktär vad gäller att hålla fingrarna i styr när det bjuds på godsaker. Jag äter alltid tills jag (eller någon annan) skäms. Röstar gör man här!

14 Kommentar

 1. Aratorps Lena

  19 oktober, 2011 at 6:24 e m

  Alltså, den där cheesecaken har jag gjort i över tio års tid och den är fortfarande en av de bästa grejer man kan ha i frysen. En riktig hit! Jag vispar även grädden innan jag blandar allt vilket gör den extra hög och har digestiv över och under. Kexen lägger jag i en fryspåse, tar kavlen och drar ett par drag!

  Tack för din alltid lika trevliga blogg, bilder och recept! Kram Lena

 2. Kim

  19 oktober, 2011 at 7:05 e m

  Ha ha ja det här med att såga i en frusen cheesecake har man gjort alldeles för många gånger. Riktigt smart att ha den färdigdelad. Har någon gång använt mikron vill jag minnas, men det känns ju inte speciellt fancy…

 3. Lenita från Bohuslän

  19 oktober, 2011 at 7:14 e m

  Nu har jag röstat på den finaste bloggen som finns…din!!Jag hoppas du tar hem priset..håller tummarna 🙂 Cheesecake är bara så gott! Min man är en hejare på detta goda bakverk…alltid han som får vispa ihop denna goda kaka.Jättebra tips på att skära upp den och förbereda. Kram på dig!

 4. Ann-Sofi

  19 oktober, 2011 at 7:19 e m

  Smart att skära upp portionsbitar! Tack för det tipset!

 5. Alexandra - Kärlek på tallrik

  19 oktober, 2011 at 7:23 e m

  Härlig form och härligt tips, tackar, tackar <3

 6. Helena

  19 oktober, 2011 at 8:00 e m

  Tack för era fina kommentarer! 🙂

 7. Marija

  20 oktober, 2011 at 5:54 f m

  Nu har jag röstat på dig kompís!

 8. Matarkivet

  20 oktober, 2011 at 10:33 f m

  Jag vill ha en riktigt frys nuuuu! Receptet sparas tills dess. Och visst är det guld att förbereda innan, älskar det!

 9. Helena Ljunggren

  20 oktober, 2011 at 12:57 e m

  Så piffigt med färdiga bitar!
  Alltför många gånger har jag glömt att ta ut caken ur frysen 😀

 10. Anna

  21 oktober, 2011 at 7:20 f m

  Det är ju så gott med frozen cheesecake! Smart o skära upp i förväg. OCH självklart röstade jag på dig så fort det gick att rösta 😉 Trevlig helg! Kram Anna

 11. Marion

  22 oktober, 2011 at 7:53 f m

  Bra tips med färdiga bitar, den här kakan är ju verkligen supergod. Vi brukar servera den med varma hjortron. Det är riktigt gott!
  Kanske måste göra en sån snart.

 12. Jenny

  21 juli, 2019 at 12:55 e m

  En fråga, fryser du först in hela cheesecaken så att den stelnar, och sen tar ut och tinar för att sen skära upp och sen frysa in i bitar igen? Eller hur gör du?

  1. Helena

   22 juli, 2019 at 4:54 f m

   Precis! 🙂 Den behöver egentligen inte tina så mycket för att man ska kunna skära upp den i bitar, har man en vass kniv brukar det gå bra ändå, så kan man få in den snabbt i frysen igen så att den inte behöver bli så mjuk.

Lämna en kommentar