Andra

Det luktar bränt…

Vidbränt har vi här! Det är inte alltid som det går bra i köket. Ifall någon nu undrade. Inget slår väl i och för sig Rårakorna som Gud glömde, eller när köket förvandlades till Jerusalems förstörelse och jag satt och hulkade på köksgolvet i en modern konstinstallation tolkad av Mrs Cheng och Mr Heinz.

Den här stackars äggakagan smakade lite…pikant, eftersom den blev väldigt well done. Hrm, ja. Tips på hur man lyckas med en äkta skånsk äggakaka mottages tacksamt.

12 mars, 2012

21 kommentarer

 1. Stök i kök kan man nog kalla det.
  Värsta som hänt mig var en nygjord sallad med massa gott i skulle ställ in i kylen en stund tappar hela skiten. Skålen går i tusen bitar och ligger o gottar sig i min fina sallad. Var bara att sopa upp och kasta. Tips på äggakaka har jag ej trots att jag bott i Skåne i 10 år.
  Men kolla Brösarps Gästis de hade äggakakafest nyligen.

  Kram Kristina i Kalmar

 2. Men det ser ändå så tjusigt ut!!! Själv har jag inte testat äggakaga än, trots över 6 år i Skåne *skäms på mig* KRAM Anna

 3. Hej!
  Ville bara säga att jag fullkomligt älskar din blogg och följer den varje dag, så mycket gott du gör och man bli glad och varm i kroppen när man läser.

  Jag blev dessutom jätteglad när du kommenterade min blogg, tack!

  Ha en härlig måndagskväll.

  /Kitty

 4. Nämen, även solen har sina fläckar;)
  Men då får jag rusa och köpa den tidningen ju! Spännande:)
  På lördag kommer mitt reportage i Barran! Och på onsdag nästa vecka ska jag följa med min läkare från Sth och vara med när hon håller föredrag om den unika behandling jag fått, coolt eller hur?!?
  Kraaaam Anna

 5. Ojdå som de kan gå! haha så roligt du skriver 🙂 Ja de är siuper bra 🙂 Planeringen gick ganska smidigt 🙂 bara men hjälps åt =) Ha en skön dag i solen goa du !

 6. Den var nog god ändå även om den var lite well done.

  Mammas trick är att peta med en träsmörkniv (lagom storlek + funkar till gjutjärnspanna) så att det nedersta lagret lyfts upp och ny smet tränger ner, lite som man kan göra med en omelett. Och så steks den på båda sidor. Hoppas det kan hjälpa!

 7. Tack söta du..och ja visst är de härliga de där tunikorna från Lucky Lina!

  Hihi-…mmmm ibland smakar det lite pikant när man så att säga lyckas med konststycket att bränna vid maten 😉

  Jättefin är din blogg…jag har rpecis som du..alltid varit intresserad av mat. Framför allt att äta och som vuxen även av att laga den/baka!

 8. Så skönt. Att inte ens du är så där perfekt och lyckas med allt i köket. Känner mig genast lite lättad. Förlåt. Inget illa menat. Jag rumstrerar bara runt i köket om jag verkligen måste. Jag överlämnar med varm hand över köket till de som hanterar det bättre än jag. Ha det bra.

 9. min 100% skånska mormor säger att man ska ha bubbelvatten och tjock grädde i smeten, dra med en träkniv i smeten mycket i början så kakan ser ut lite som äggröra som sitter ihop, vända härligheten med hjälp av en tallrik och sen låta den steka klart. lycka till nästa gång!

 10. Nu är inte jag helt hundra på vad en äggakaga är, men OM det är det samma som en ugnspannkaka, så har jag ett JÄTTEBRA (lätt) recept!

  PS: älskar att folk (du) vågar visa "katastroferna" också! 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration