Andra, Glass, Matporr

Dulce de leche-glass med karamelliserade pecannötter

Jag vet att ni är många därute som har provat dulce de leche-glassen och tycker om den, och nu kommer här  något ännu bättre! Jo, den kan bli ännu godare, jag lovar. Kommer ni ihåg de karamelliserade pecannötterna som jag använt till flera olika recept i vinter? Ni vet de där sötsalta, knapriga nötterna? Prova att röra ner dem i en dulce de leche-glassmet, så lovar jag att ni kommer att bli frälsta på idén, ni också! Häll ner så många karamelliserade nötter ni vill ha, om ni inte gillar tuggmotstånd kan det kanske räcka med halva omgången nötter. Och glöm inte att röra i glassen några gånger under frystiden, så sjunker inte alla nötterna till botten. Det här är godare än både Ben&Jerry’s och Häagen-Dazs. Tillsammans. Blygsamheten står som spön i backen denna afton, som ni hör, men jag säger bara en sak: Prova det här.

5 Kommentar

 1. Kristin @ The Chocolate Box

  5 februari, 2013 at 4:35 e m

  Visst är det underbart gott?! 😀 Har ett recept på detta på min blogg också: http://www.thechocolatebox.se/2012/10/dulce-de-leche-glass-med.html Love it!

 2. Stephanie {Mitt skafferi}

  5 februari, 2013 at 6:16 e m

  Åh, vad gott! Vill ha nu 🙂 Pecannötter är mina absoluta favoritnötter och karamelliserade blir de ju nästan lite för goda.

 3. Mårtenssons kök

  5 februari, 2013 at 7:51 e m

  Inte illa när något som redan var så gott blir ännu godare, det säger en del om den som kockar:)

  Kram

 4. Karin

  5 februari, 2013 at 8:03 e m

  Härligt, härligt men farligt, farligt 😉

 5. Malin - Stjärnflocka

  5 februari, 2013 at 8:43 e m

  Åh, låter underbart!!!
  men nu är affären stängd och jag måste vänta tills i morgon… 🙂
  Kram Malin

Lämna en kommentar