Andra Gåvor - ätbara Tips

Dulce de leche på burk – äntligen!

Äntligen kan man få tag i färdig Dulce de leche! Innehållet i den här burken smakar minst lika gott som den man åstadkommer själv genom att koka en burk med sötad kondenserad mjölk i 2-3 timmar, men man slipper själva kokmomentet, vilket kan vara värt en hel del.

Jag får väldigt ofta förfrågningar om att tipsa om produkter här på bloggen, men tackar nästan alltid nej, för när jag väl vill tipsa om något, vill jag tipsa om något som jag verkligen själv tycker är bra. Och här har vi något som jag verkligen gillar! Det är två killar från magisterprogrammet på universitetet i Lund som har startat företaget med det Evert Taube-klingande namnet Pampas Deli. Den ena killen är svensk, och den andra killen är en tvättäkta argentinare som har flyttat hit för att han träffade en svensk tjej. Dulce de leche är ju som bekant nationaldesserten i Argentina, och jag tycker att killarna gör helt rätt i att se till att förse oss svenskar med dulce de leche. Dessutom är man med och stödjer Hungerprojektet när man köper en burk dulce de leche. Burkarna med det ljuvliga innehållet kan man köpa för ca 54 riksdaler här, i Pampas Delis webshop. Perfekt som gå-bort-present! Eller som stanna-hemma-i-fåtöljen-present till sig själv.

30 oktober, 2012

9 kommentarer

  1. Jag köpte några burkar, färdig Dulce de leche (en annan sort) på Citygross förra veckan. Kanonsmidigt. Nu kan man göra banoffee pie i ett nafs, me like! Det stod 'Nyhet' på burken. Återkommer med bild på min blogg 🙂

  2. Jag håller med, äntligen! Inte bara för att den är färdig. Det här är alltså äkta Argentinsk Dulce de leche!Så najs! Har rest mkt i Sydamerika och i vissa länder hittar man ju ddl överallt typ. Glassen ska vi inte ens tala om:)Personligen tycker jag äkta Ddl smakar bättre än kondenserad mjölk, helt klart. Äkta Ddl innehåller mkt mindre socker dessutom, tillsatt iaf. Såg att den finns i några butiker i Malmö, gött!

  3. måste bara säga att kondenserad mjölk inte smakar som riktig argentinsk dulce de leche, den får man bara smaka om man faktiskt åker till Argentina. jag är själv därifrån och tycker inte ens den man kokar ihop själv hemma ens är likt originalet. Ps. dulce de leche är ingen dessert i sig.

  4. Hej! Jag kommer från Argentinas lillebror Uruguay. Vi äter också mängder med ddl och jag måste säga att kondenserad mjölk kan smaka ok men är mycket onyttigare (innehåller mkt mera socker). Hemmagjord ddl kan bli oslagbar om man vet vad man gör, t ex min Mor, men d tar typ en hel dag) Av dem alternativ som finns i Sverige är det bara Pampas Delis jag vill rekommendera. Varning för kopior av argentinska och uruguayanska ddl som är tillverkade i Spanien, de smakar sämre och är som sagt (olagliga) kopior. Åker ni till sydamerika rekommenderar jag ddl Manfrey i Argentina och ddl Conaprole i Uruguay mkt goda båda två. Rent ljuvliga!!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration