Andra Efterrätter

Dulce de leche-pannacotta

Hoppas att ni inte är trötta på dulce de leche-recept? När jag kokar dulce de leche-burkar brukar jag alltid koka två åt gången, och sedan försöker jag komma på något nytt att använda dem till. Senaste burken jag kokade fick se sig förvandlas till dulce de leche-pannacotta. Sjukt gott, om jag får säga det själv. Halva burken gick åt till pannacottasmeten, och den andra halvan tryckte jag ner i en spritspåse och spritsade ut ovanpå de serveringsklara pannacottorna. Pannacottorna räcker till ca 6 portioner.
5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
———-
0,5 burk dulce de leche
hallon till garnering
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i minst 5 min. Koka upp grädden och rör ner dulce de leche-krämen. Fortsätt röra tills det är het utblandat. Ta kastrullen från värmen och rör ner de två gelatinbladen. Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen i ca 6 timmar, gärna över en natt. En stund före servering – ta resten av innehållet ur dulce de leche-burken och tryck ner i en spritspåse. Är kolakrämen väldigt ”trög”, rör ev. ut den med ett par matskedar vatten. Spritsa lite dulce de leche-kräm ovanpå varje pannacotta, och dekorera med några hallon.
8 februari, 2012

20 kommentarer

  1. Vad gott det låter! Kan man inte länka din sida? kommer bara till startsidan när jag försöker.. vill ju rekommendera dina goda recept till mina vänner 😉

  2. Tänkte koka ett par burka, vet du hur länge de håller kokt tre timmar oöppnad i kylskåpet. Vill nämligen göra pannacotta i helgen och ta med en sån burk till min kompis om två veckor.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration