Dulce de leche-pannacotta
Hoppas att ni inte är trötta på dulce de leche-recept? När jag kokar dulce de leche-burkar brukar jag alltid koka två åt gången, och sedan försöker jag komma på något nytt att använda dem till. Senaste burken jag kokade fick se sig förvandlas till dulce de leche-pannacotta. Sjukt gott, om jag får säga det själv. Halva burken gick åt till pannacottasmeten, och den andra halvan tryckte jag ner i en spritspåse och spritsade ut ovanpå de serveringsklara pannacottorna. Pannacottorna räcker till ca 6 portioner.
5 dl vispgrädde
0,5 burk dulce de leche
2 gelatinblad
———-
0,5 burk dulce de leche
hallon till garnering
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i minst 5 min. Koka upp grädden och rör ner dulce de leche-krämen. Fortsätt röra tills det är het utblandat. Ta kastrullen från värmen och rör ner de två gelatinbladen. Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen i ca 6 timmar, gärna över en natt. En stund före servering – ta resten av innehållet ur dulce de leche-burken och tryck ner i en spritspåse. Är kolakrämen väldigt “trög”, rör ev. ut den med ett par matskedar vatten. Spritsa lite dulce de leche-kräm ovanpå varje pannacotta, och dekorera med några hallon.
Lisa
8 februari, 2012 at 3:46 e mOMG! Jag tror jag har dött å kommit till mat himlen!
Lenita från Bohuslän
8 februari, 2012 at 6:10 e mHur kan jag ha missat denna burk? Alla säger att det är himmelskt gott :-)Måste testas! Kram.
Ann-Sofi MATSAFARI
8 februari, 2012 at 6:10 e mHoppsan så otroligt smaskigt det verkar! Girigt gott!
Malin`s Diner
8 februari, 2012 at 6:35 e mMums! Men hur länge kokade du den kondenserade mjölken?
Kram Malin
Tulipan´s bakverk
8 februari, 2012 at 6:37 e mNUUUU va du elak 😉
*dreggla*
Aratorps Lena
8 februari, 2012 at 6:40 e mMen guuuud…
Veropenn
8 februari, 2012 at 8:18 e mNu måste jag nog ta tag i det o koka dulche de leche…blir så sugen när jag läser om allt gott du gör av detta.
//v
Anki
8 februari, 2012 at 9:08 e mÅåååååååå vad gott det lät!!!!
Helena
8 februari, 2012 at 10:06 e mJag brukar koka burken i ca 3 timmar. Men ska man ändå göra pannacotta av den så räcker det nog fint med två timmar. 🙂
Amy's piece of cake
8 februari, 2012 at 10:19 e mOjoj, så gottigt! Måste testas 🙂
Hovkonditorn
9 februari, 2012 at 1:15 f mVilken lyxig pannacotta!
emma
9 februari, 2012 at 9:38 f mVad gott det låter! Kan man inte länka din sida? kommer bara till startsidan när jag försöker.. vill ju rekommendera dina goda recept till mina vänner 😉
Pie Hole
9 februari, 2012 at 10:06 f mKan man ens bli trött på dulce de lecherecept? Väldigt tveksamt!
Pannacotta är en favorit här hemma. Ska absolut testa detta i helgen.
Anna
9 februari, 2012 at 1:27 e mSkulle man kanske kunna få bjuda in sig nästa gång du gör dessa pannacottor? Ser grymt gott ut! Kram Anna
MARCO PASHA
9 februari, 2012 at 9:56 e mSounds delicious, by the way Happy Valentine's Day
Matarkivet
10 februari, 2012 at 12:02 e mKlart vi INTE tröttnar på dulce de leche-recept, ska bokmärka med det bums!
sabina
10 februari, 2012 at 6:09 e mva gott det ser ut. Kolla gärna min hemmagjorda chokladask
http://www.mammastartor.blogg.se
Anonym
10 februari, 2012 at 9:04 e mTänkte koka ett par burka, vet du hur länge de håller kokt tre timmar oöppnad i kylskåpet. Vill nämligen göra pannacotta i helgen och ta med en sån burk till min kompis om två veckor.
Helena
11 februari, 2012 at 9:35 f mJag tror nog att en oöppnad burk håller minst två veckor i kylen!
Tant Gul
12 februari, 2012 at 8:12 f mMen vilken bra idé. Åh vad gott det ser ut!