Andra Efterrätter

Ellies chokladpudding

Receptet på de här små portionskladdkakorna kommer från systrarna Eisenmans prisvinnande toppenbok ”Två systrars söta”, och det är min kompis Tessan som har stått för bakandet av dem. Olof har tagit bilderna. Med andra ord är min egen inblandningsfaktor lika med noll. När Tessan bakade och Olof fotade bestod min medverkan till största delen av glada tillrop. Däremot var jag högst delaktig i ätandet av de små bakverken, och de var fantastiskt goda! Receptet räcker till 4 portionsformar eller till en stor form.

100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
3,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 dl farinsocker
3 msk kakao
3,5 dl vatten

Börja med att smälta chokladen över vattenbad. Rör ihop smör och hälften av sockret i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av vaniljsockret, och rör sedan ihop det med smörblandningen. Tillsätt den smälta chokladen och mjölken, och rör till en jämn smet som du brer ut i 4 smorda små formar eller i en stor form. Blanda resterande vaniljsocker, strösocker, kakao och farinsocker, och strö sedan detta ovanpå kaksmeten i formarna. Koka upp vattnet och häll det direkt ovanpå smeten i formarna, jämnt fördelat. Grädda direkt i nedre delen av ugnen på 175C i ca 50 min. Servera den varm, ljummen eller kall, gärna med en klick glass.

Det nykokta vattnet hälls över formarna…

…och så en närbild på det! Gott!

22 februari, 2010

8 kommentarer

  1. åååh, jag sitter och dregglar här för jag är så himla hungrig och sötsugen. ser ju sjukt gott ut det där! och så är jag ju barnsligt förtjust i när alla får sin egen portionsform av någon anledning 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration