Andra Reportage

En fönstertittar-krönika

God lördagkväll på er! Hoppas att ni har haft en härlig lördag och att inte julstressen har satt sina klor i er. Här har vi varit hemma och fixat större delen av dagen, med undantag för en tur till södra Öland där vi brukar köpa kött i gårdsbutiken. Vi bunkrade upp på lite ingredienser till kvalitetshamburgare, samt ett par trevliga styckdetaljer att vintergrilla. Vi stannade till på Alvaret så att Bally fick springa lös en stund. Vinden ven i pälsen på både Bally och oss. Jag tycker gott att det kunde få komma lite snö istället, men det är det alldeles för många plusgrader för.

Här kommer min senaste krönika, där jag öppet erkänner att jag är lite av en fönstertittare. Håll till godo:


En del månader är trevligare än andra, och december är onekligen en av dem. November går an eftersom det är en transportsträcka till december, men mars anser jag vara en månad som skänker mig lika lite glädje som ett paket margarin. Men tillbaka till december. Det är en månad som kan stoltsera med storhelger som jul och nyår, men det som jag tycker gör december månad extra trevlig är just det där vardagliga: julpyntade skyltfönster på stan, fredagsfika på jobbet med tända ljus och pepparkakor och adventsfika och glöggmingel med släkt och vänner på helgerna.


På kvällarna när jag går hundpromenader i området där jag bor lyser det inbjudande i alla fönstren av stjärnor och adventsljusstakar, och jag njuter av att kunna skymta julgranarnas tända ljus genom rutorna. Nu låter det som att jag är en fönstertittare av rang som har som kvällsnöje att spionera på grannskapet, men riktigt så illa är det inte. Jag vill bara framhålla hur mycket jag uppskattar julpyntade villakvarter. I det här ärendet antar jag att det är till min fördel att jag ser ganska harmlös ut där jag går med mina lila snowjoggers, stickade mössa med öronlappar och min lilla blandrashund i reflexväst. 


Men för att gå från fönstertittande till fika, så anser jag att bland det bästa av allt med december är allt det goda som dukas upp; lussekatter, julgodis, pepparkakor och andra godsaker. På det här uppslaget bjuder jag på några av mina favoritrecept för december av lite sötare karaktär, som passar lika bra på ett adventsfika som till dessert på julafton. Själv har jag i skrivandets stund lingonkakan på pepparkaksbotten ståendes på lut i kylen. För vem vet, rätt som det är kanske det står en fikasugen granne bakom husknuten och lurpassar. 

21 december, 2013

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration