Familjen

En försmak av julen

I helgen har vi verkligen fått en försmak av julen. En god sådan, också. Vi har varit i Mariannelund hos Olofs pappa och hans fru Anette, där vi har haft vårt årliga pepparkakshusbak. Jag har som vanligt ätit obscena mängder deg. Huset på bilden kan jag direkt deklarera att jag inte är upphovskvinna till, det är en bild från förra året på Anettes pepparkakshus. Hon har vunnit flera tävlingar, och jag anser henne vara allsmäktig när det gäller pepparkakshus. Bilderna på mitt eget pepparkakshus ligger än så länge i tryggt förvar i Olofs kamera, men jag lovar att lägga upp dem snarast.

Det har även varit premiär för hemlagad risgrynsgröt (Anette gör världens bästa), pepparkaka med ädelost och gyllengula lussekatter. Eller okej, jag smygåt en lussekatt i fredags, om jag ska vara helt ärlig. Man är ju inte den som tackar nej till något gott. Förutom allt ätande har vi även hunnit med ett besök i den mysiga lilla butiken Drömmar i vitt strax utanför Mariannelund. Men nu – nu är det söndagkväll, och jag ska koka en kopp té och äta rulltårta. Man måste ju ladda inför ny vecka och allt.

19 Kommentar

 1. Sofia

  20 november, 2011 at 7:44 e m

  Wow vilket fint pepparkakshus : ) där ligger man i lä!!!!! kram Sofia

 2. Helena Ljunggren

  20 november, 2011 at 7:45 e m

  WOW! Vilket hus!! Helt makalöst vackert…!
  Mina egna hus är inte ens hus i jämförelse till det du visar upp 😀

 3. Coolaannna

  20 november, 2011 at 8:01 e m

  Ett sånt där pepparkakshus brukar jag med göra. Tyvärr har jag tappat bort mallen. Ett riktigt sekelsskifteshus med gelantinblad som fönster!

  Älskar pepparkakshus..vissa år har man delat med hundarna!!! Ja jösses vilka minnen!!

  Blev lite sugen på att planera årets!!

  Kram Anna

 4. Karolina

  20 november, 2011 at 8:12 e m

  Vilket pepparkakshus! En sådan extrasvärmor vill jag också ha…

 5. Allt och/eller Inget

  20 november, 2011 at 8:20 e m

  Å vilken mysig helg! Shit, trodde att du hade gjort huset på bilden 🙂 Oj oj oj vad fint det är!

 6. Matskafferiet

  20 november, 2011 at 8:22 e m

  Oj, det där är nog ett av de vackraste pepparkakshusen jag någonsin sett. Riktigt fint!

 7. Sofie

  20 november, 2011 at 8:52 e m

  Vilken fantastiskt pepparkakshus! Så mycket tålamod har inte jag. Sist jag gjorde så blev delarna helt snea efter ugnen. Försökte skära raka med då sprack det och då skulle jag limma… ja, det blev inte mycket av det!

 8. TinaGustafsson.com

  20 november, 2011 at 9:25 e m

  Oj, oj, oj ett sådant pepparkakshus! 🙂

 9. Kristin

  21 november, 2011 at 7:56 f m

  Vilket fint pepparkakshus!
  Själv gjorde jag en pepparkaksdeg igår så nu ska den ligga till sig en vecka i kylen innan jag bakar ut den. Det blir svårt att hålla sig från att äta en bit deg från den, pepparkaksdeg är så gott!!

 10. Hjemme Nå

  21 november, 2011 at 8:09 f m

  Lussekatter er jo best! Har du et bra recept?

 11. Matarkivet

  21 november, 2011 at 11:25 f m

  Jösses vilket pepparkakshus! Jag förstår verkligen att Anette vunnit priser…

 12. Mårtenssons kök

  21 november, 2011 at 5:56 e m

  Oh jerrejisses vilken skapelse… man kan ju lägga ner alla planer på eventuellt pepparkakshus efter detta:)

 13. Remsan

  21 november, 2011 at 8:58 e m

  OMG! Vilket pepparkakshus! Efter förra årets (och mitt livs första) pepparkakshus byggande med både brännskador och många svordomar, lovade jag mig att aldrig mer försöka mig på detta igen. Kan man hyra in Anette?

 14. Kaksmulan

  22 november, 2011 at 9:05 f m

  Vilken myshelg och WOW!! ett sånt pepparkakshus!! En annan är ju glad om man lyckas få ihop en liten skev vind stuga som inte rasar vid minsta vindpust..

 15. Mrsmermaid

  22 november, 2011 at 2:00 e m

  Oj, detta var något att bita i !!! Ha det bra!

 16. Lenita från Bohuslän

  22 november, 2011 at 8:26 e m

  Vilket underbart pepparkakshus…ett sånt vill jag ha :-)Fascinerande med dessa istappar…hmmm? Undrar vilket trick hon andvänt då? :-)Nu blir man sugen på julen när du redan vart på degen och ätit lussekatter! Kram på dig!

 17. Emma

  23 november, 2011 at 4:29 e m

  Shit vilket fint pepparkakshus!!

 18. Alexandra - Kärlek på tallrik

  23 november, 2011 at 5:39 e m

  Alltså oj… Jag har aldrig sett ett finare pepparkakshus i hela mitt liv… jag är mållös! Kan inte låta bli att tänka på mina stackars skapelser med färdigköpta väggar som klistras ihop eftersom kristyren inte håller 😉 Håller med om att det är degen som gäller <3

Lämna en kommentar