Familjen

En försmak av julen

I helgen har vi verkligen fått en försmak av julen. En god sådan, också. Vi har varit i Mariannelund hos Olofs pappa och hans fru Anette, där vi har haft vårt årliga pepparkakshusbak. Jag har som vanligt ätit obscena mängder deg. Huset på bilden kan jag direkt deklarera att jag inte är upphovskvinna till, det är en bild från förra året på Anettes pepparkakshus. Hon har vunnit flera tävlingar, och jag anser henne vara allsmäktig när det gäller pepparkakshus. Bilderna på mitt eget pepparkakshus ligger än så länge i tryggt förvar i Olofs kamera, men jag lovar att lägga upp dem snarast.

Det har även varit premiär för hemlagad risgrynsgröt (Anette gör världens bästa), pepparkaka med ädelost och gyllengula lussekatter. Eller okej, jag smygåt en lussekatt i fredags, om jag ska vara helt ärlig. Man är ju inte den som tackar nej till något gott. Förutom allt ätande har vi även hunnit med ett besök i den mysiga lilla butiken Drömmar i vitt strax utanför Mariannelund. Men nu – nu är det söndagkväll, och jag ska koka en kopp té och äta rulltårta. Man måste ju ladda inför ny vecka och allt.

20 november, 2011

19 kommentarer

 1. Ett sånt där pepparkakshus brukar jag med göra. Tyvärr har jag tappat bort mallen. Ett riktigt sekelsskifteshus med gelantinblad som fönster!

  Älskar pepparkakshus..vissa år har man delat med hundarna!!! Ja jösses vilka minnen!!

  Blev lite sugen på att planera årets!!

  Kram Anna

 2. Vilken fantastiskt pepparkakshus! Så mycket tålamod har inte jag. Sist jag gjorde så blev delarna helt snea efter ugnen. Försökte skära raka med då sprack det och då skulle jag limma… ja, det blev inte mycket av det!

 3. Vilket fint pepparkakshus!
  Själv gjorde jag en pepparkaksdeg igår så nu ska den ligga till sig en vecka i kylen innan jag bakar ut den. Det blir svårt att hålla sig från att äta en bit deg från den, pepparkaksdeg är så gott!!

 4. OMG! Vilket pepparkakshus! Efter förra årets (och mitt livs första) pepparkakshus byggande med både brännskador och många svordomar, lovade jag mig att aldrig mer försöka mig på detta igen. Kan man hyra in Anette?

 5. Vilket underbart pepparkakshus…ett sånt vill jag ha :-)Fascinerande med dessa istappar…hmmm? Undrar vilket trick hon andvänt då? :-)Nu blir man sugen på julen när du redan vart på degen och ätit lussekatter! Kram på dig!

 6. Alltså oj… Jag har aldrig sett ett finare pepparkakshus i hela mitt liv… jag är mållös! Kan inte låta bli att tänka på mina stackars skapelser med färdigköpta väggar som klistras ihop eftersom kristyren inte håller 😉 Håller med om att det är degen som gäller <3

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration