Andra Restaurang

En heldag i Malmö

I lördags tillbringade syrran, Olof och jag en heldag på stan i Malmö. Trängsel i provrumsköer, solsken och beslutsångest blandades med fikastopp och god mat. Första lattestoppet blev Wayne’s Coffe.

Med en på okänt vis vrickad fot kom man inga långa sträckor, men väl till Oil and Vinegar för att spana in svart pasta och det här fina lilla pastahuset. En perfekt gå-bort-present! Särskilt till mig själv.

Ett besök i Malmö är inte komplett utan ett besök på Mando!

Mando har utan tvekan de allra bästa plankorna, och man kan beställa kött i tre olika gramstorlekar. Jag har aldrig blivit missnöjd på Mando, och på grund av det har jag inte besökt så många andra restauranger i Malmö. För man vill ju inte missa en perfekt stek och bli missnöjd någon annanstans. Å andra sidan kanske man missar mycket gott med ett sådant inskränkt inställning. Dagens I-landsproblem.
 Så här glad blir man av kött!
Antalet ökar stadigt, och jag har bidragit med i alla fall 5 plankstekar. Man är ju hjälpsam.
16 februari, 2011

12 kommentarer

  1. Mando har helt klart de godaste plankorna, vi brukar oxå dra vårt strå till stacken när vi är där.
    Oil and vinegar har vi inte besökt än, men vi har fått deras Granatäpplevinäger i present, så god!

  2. holy moly, vad ni är lika! det är ju helt galet! det låter som att ni har haft en alldeles fantastisk helg i malmö, det hade vi med! vädret var underbart i lördags.

  3. Tipse gjerne om flere spisesteder i Malmø. Vi vurderer en tur til sommeren. Min mamma er født og oppvokst i Malmø, og det hender vi reiser ned for at hilse på slekten;-)

  4. Jag har visserligen inte atit plankan pa Mando, men Pers Krog har ocksa underbart god planka, dar ar det dock lite mer gammaldags krog-kansla. Oil and vinegar ar perfekt for presenter, den pastan vill jag ocksa ha! 🙂

  5. Välkommen till Malmö! Åh, det finns många restauranger som du måste besöka. Jag är väl inte så förtjust i Mando. För jag äter inte kött, men min styvfar har det som absolut måste också när familjen är nere hos mig på besök, så jag har ätit där några gånger, de har quorn som vegoalternativ tilla alla rätter och det är bra! Jag gillar annars bland andra: Brogatan, vegogården, japanska stället Hai, Mrs Brown och nästa gång måste ditt absoluta måste att besöka vara Mosaik som ligger vid Stortorget! :o)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration