Andra Lamm

Enkel gourmetmat till fredagsmyset

En snöig fredagkväll häromveckan gjorde Olof en djupdykning in i frysen för att se om han kunde hitta något till fredagsmyset utan att behöva sätta sig i bilen och åka och handla. Och visst gjorde han det, både en fin bit lammkött och en överbliven baguette lyckades han skrapa ihop. Kylen erbjöd sallad, en bit getost och crème fraiche, och sedan hade vi en middag! En riktigt god sådan, må jag säga.

Köttet är det ju bara att steka och sedan skära i lite sneda skivor så att det ser lite sådär extra proffsigt och lyxigt ut. Eller inte skära – tranchera, om man vill låta lite extra skitnödig. Hähä. Brödet kan man antingen rosta i brödrost eller ugn, eller steka i en stekpanna. Rör ihop getost med en klick crème fraiche och bred ut på brödet, sedan är det klart för servering. Och glöm inte fredagsvinet!

7 februari, 2013

3 kommentarer

  1. Det här kallar jag fredagsmat! Jag är så ruggigt dålig på att steka kött bara… Berra är inte till mycket hjälp där heller. Men en fin bit kött i så här trevligt sällskap är galet gott. Ja, och så får man inte glömma vinet. För guds skull!
    Kram på er.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration