Andra, Lamm

Enkel gourmetmat till fredagsmyset

En snöig fredagkväll häromveckan gjorde Olof en djupdykning in i frysen för att se om han kunde hitta något till fredagsmyset utan att behöva sätta sig i bilen och åka och handla. Och visst gjorde han det, både en fin bit lammkött och en överbliven baguette lyckades han skrapa ihop. Kylen erbjöd sallad, en bit getost och crème fraiche, och sedan hade vi en middag! En riktigt god sådan, må jag säga.

Köttet är det ju bara att steka och sedan skära i lite sneda skivor så att det ser lite sådär extra proffsigt och lyxigt ut. Eller inte skära – tranchera, om man vill låta lite extra skitnödig. Hähä. Brödet kan man antingen rosta i brödrost eller ugn, eller steka i en stekpanna. Rör ihop getost med en klick crème fraiche och bred ut på brödet, sedan är det klart för servering. Och glöm inte fredagsvinet!

3 Kommentar

 1. Anonym

  7 februari, 2013 at 8:11 e m

  åh ser ju riktigt smarrigt ut och vilken fin tallrik, var har du köpt den?

 2. Remsan

  7 februari, 2013 at 10:42 e m

  Det här kallar jag fredagsmat! Jag är så ruggigt dålig på att steka kött bara… Berra är inte till mycket hjälp där heller. Men en fin bit kött i så här trevligt sällskap är galet gott. Ja, och så får man inte glömma vinet. För guds skull!
  Kram på er.

 3. Sara Wittemyr Wiberg

  9 februari, 2013 at 12:23 e m

  Hej Helena!

  Jag har valt att ge en bloggaward till din fina blogg! Se gärna mer om denna på http://www.cookiecrumble.se/2013/02/cookie-crumble-har-fatt-en-award.html

  Hälsningar

  Sara WW

Lämna en kommentar