Andra, Grillat, Vardag, Vegetariskt

Enkelt och vegetariskt på grillen

Om man inte orkar/vill/hinner åka till affären och handla sig ett stycke kött att slänga på grillen lönar det sig alltid att inventera sin kyl och frys och grilla det man har hemma. Allt går att grilla. Inte frukostfilen kanske, men mycket annat. Bortglömda champinjoner, till exempel, som man pressar ner lite vitlök i och ringlar lite olivolja över. Eller storfavoriten majs, som man sedan kan äta med smör och salt.
Det dubbla tortillabrödet har fyllts med spenat, crème fraiche och riven ost. Beräkna ca 1 burk på 2,5 dl crème fraiche till 250 g fryst, hackad spenat som fått tina och fått vätskan urkramad. Rör samman detta med ca 2 dl riven ost, bre på ett tortillabröd, salta och peppra, lägg på det andra brödet, och lägg på grillen, gärna på en pizzasten eller i aluminiumfolie. Den fyllda tortillan går precis lika bra att steka i en vanlig stekpanna, nästan bättre, faktiskt.
Och så var det ju det där med grillad citron, som ser så gott ut i alla fina mattidningar. Skenet bedrar. Det var inte gott, det var bara surt. Men det ser ju alltid fint ut med en uppskivad citron. Oavsett om det är middag vid grillen eller husvisning med mäklare.

9 Kommentar

 1. Alexandra - Kärlek på tallrik

  29 augusti, 2011 at 4:57 e m

  Yay, vegetariskt <3

  Grillad majs är ju galet gott! Och din citron ser verkligen snygg ut, hur den än smakade 😉

 2. Jenny

  29 augusti, 2011 at 5:07 e m

  Hej! Så glad jag blir när jag hittat till din blogg! ÄR också en matintresserad amatör kock som gärna inspiréras av andras recept. Och så hade du ju vintips! Det gillas, för jag har tänkt bli lite bättre på det där med viner 🙂 Och toscana är en dröm att åka till så skall lusläsa eran resa:) Tack för inpirationen. Mvh Jenny

 3. Kim

  29 augusti, 2011 at 7:11 e m

  Tortilla i stekpannan är lite av mitt ess i rockärmen. Det är ju så sjukt gott, och så kan man ta lite det man har hemma och stoppa i. Bättre än så blir det knappt!

  Kylskåpsrens FTW!

 4. Mårtenssons kök

  29 augusti, 2011 at 7:42 e m

  Ja, varför blir det så att det alltid ska slängas samma gamla vanliga köttbit på grillen när det finns så mycket annat gott.
  Fast vi gillar faktiskt grillad och stekt citron:)

 5. Styleabaad

  30 augusti, 2011 at 2:19 f m

  Ah, jag bara älskar Quesadillas! Bästa mexikanska brunchen på helgerna är veggie eller shrimp quesadillas och en margarita : ) yum!

 6. Hovkonditorn

  30 augusti, 2011 at 5:43 f m

  Så gott! Jag har aldrig smakat på grillad citron, men nu vet jag att jag inte behöver göra det heller 🙂

 7. Anna

  30 augusti, 2011 at 8:43 f m

  Åh, vilken härlig blogg! Glad att jag hittade hit! Hit kommer jag att återkomma flera gånger!

  Quesadillas är underbart gott. För att inte tala om grillad majs!

 8. Emma

  30 augusti, 2011 at 6:53 e m

  Quesadillas är så himla gott! Och ännu bättre blir det av att det är enkelt 🙂

Lämna en kommentar