Andra Grillat Vardag Vegetariskt

Enkelt och vegetariskt på grillen

Om man inte orkar/vill/hinner åka till affären och handla sig ett stycke kött att slänga på grillen lönar det sig alltid att inventera sin kyl och frys och grilla det man har hemma. Allt går att grilla. Inte frukostfilen kanske, men mycket annat. Bortglömda champinjoner, till exempel, som man pressar ner lite vitlök i och ringlar lite olivolja över. Eller storfavoriten majs, som man sedan kan äta med smör och salt.
Det dubbla tortillabrödet har fyllts med spenat, crème fraiche och riven ost. Beräkna ca 1 burk på 2,5 dl crème fraiche till 250 g fryst, hackad spenat som fått tina och fått vätskan urkramad. Rör samman detta med ca 2 dl riven ost, bre på ett tortillabröd, salta och peppra, lägg på det andra brödet, och lägg på grillen, gärna på en pizzasten eller i aluminiumfolie. Den fyllda tortillan går precis lika bra att steka i en vanlig stekpanna, nästan bättre, faktiskt.
Och så var det ju det där med grillad citron, som ser så gott ut i alla fina mattidningar. Skenet bedrar. Det var inte gott, det var bara surt. Men det ser ju alltid fint ut med en uppskivad citron. Oavsett om det är middag vid grillen eller husvisning med mäklare.
29 augusti, 2011

9 kommentarer

  1. Hej! Så glad jag blir när jag hittat till din blogg! ÄR också en matintresserad amatör kock som gärna inspiréras av andras recept. Och så hade du ju vintips! Det gillas, för jag har tänkt bli lite bättre på det där med viner 🙂 Och toscana är en dröm att åka till så skall lusläsa eran resa:) Tack för inpirationen. Mvh Jenny

  2. Tortilla i stekpannan är lite av mitt ess i rockärmen. Det är ju så sjukt gott, och så kan man ta lite det man har hemma och stoppa i. Bättre än så blir det knappt!

    Kylskåpsrens FTW!

  3. Åh, vilken härlig blogg! Glad att jag hittade hit! Hit kommer jag att återkomma flera gånger!

    Quesadillas är underbart gott. För att inte tala om grillad majs!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration