Bröd

Enkla fröknäcket

Det här fröknäcket brukar vi få när vi är på besök i Mariannelund, det dukas upp tillsammans med ostar, sylt och marmelad. Det är jättegott, och går riktigt snabbt att göra. Anette har fått receptet av en väninna, men jag tror att det är ett ganska klassiskt recept, det här. Gott är det, i alla fall, och speciellt ihop med ost och marmelad. Som sagt. Sältan i det gör en hel del.

Fröknäcke:
2 dl majsmjöl (inte Maizena alltså, utan majsmjöl)
1 dl solroskärnor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl sesamfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
———-
lite flingsalt

Rör samman alla ingredienser i en bunke, och häll i vattnet sist. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, och strö lite flingsalt över den. Grädda i mitten av ugnen på 150C i ca en timme. Låt gärna knäckebrödet få stå kvar en stund på eftervärmen efter att du stängt av ugnen, och bryt sedan knäcket i bitar.

27 november, 2013

6 kommentarer

    1. Hej! Det finns säkert massa andra frön man kan använda istället. Hackade nötter blir nog jättebra. Sedan kan det säkert funka bra även om man helt skulle utesluta sesamfröna.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration