Enkla fröknäcket
Det här fröknäcket brukar vi få när vi är på besök i Mariannelund, det dukas upp tillsammans med ostar, sylt och marmelad. Det är jättegott, och går riktigt snabbt att göra. Anette har fått receptet av en väninna, men jag tror att det är ett ganska klassiskt recept, det här. Gott är det, i alla fall, och speciellt ihop med ost och marmelad. Som sagt. Sältan i det gör en hel del.
Fröknäcke:
2 dl majsmjöl (inte Maizena alltså, utan majsmjöl)
1 dl solroskärnor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl sesamfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
———-
lite flingsalt
Rör samman alla ingredienser i en bunke, och häll i vattnet sist. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, och strö lite flingsalt över den. Grädda i mitten av ugnen på 150C i ca en timme. Låt gärna knäckebrödet få stå kvar en stund på eftervärmen efter att du stängt av ugnen, och bryt sedan knäcket i bitar.
Det här sparar jag 🙂 Recept på enkla och snabba bröd kan man aldrig få nog av!
Håller med, sådant behövs alltid!
Vilket enkelt och bra recept. Det ska jag gärna prova.
Lycka till med brödbaket!
Hej,
kan jag använda något annat istället för sesamfrön? Jag är allergisk…kanske andra nötter?
Hej! Det finns säkert massa andra frön man kan använda istället. Hackade nötter blir nog jättebra. Sedan kan det säkert funka bra även om man helt skulle utesluta sesamfröna.