Andra Soppa Vardag

Enkla tacosoppan

Här har vi något riktigt enkelt och smidigt att svänga ihop en kväll när både tid och motivation tryter; svennig tacosoppa! Den är så enkel att den knappt kvalar in på bloggen, men just därför är den värd att skriva om. Jag vill ju tipsa om all möjlig mat, både bjudmat till festliga tillfällen och nödlösningar för tisdagkvällar, och den här maträtten passar finfint in under den senare kategorin. För visst kan man koka sig en seriös tacosoppa om man vill, med egenblandad kryddmix och långkokt högrev, men en glåmig vardagkväll när man kommer hem sent och är hungrig vill man bara få fram enkel och god mat fort. Det är i dessa lägen som man vill lovprisa färs och färdigblandat. Piffa gärna till soppan med lite riven ost och nachochips, om du hittar några i en bortglömd påse i skafferiet.

Enkla tacosoppan, ca 6 portioner:
1 lök, hackad
500 g nötfärs
1 pkt/burk passerade tomater
1 liten burk majs
1 pkt tacokrydda
ca 4 dl vatten
1 burk (2 dl) crème fraiche
ev. lite salt och peppar
———-
riven ost
nachos

Hacka och fräs en lök i smör eller olja, och tillsätt nötfärs som får bryna med efter en stund. Häll på passerade tomater, majs och tacokrydda. Späd med ca 4 dl vatten (eller mer eller mindre, för att få en trevlig konsistens som du känner dig nöjd med), och rör sedan ner crème fraiche. Det här är det nödvändigaste, allt annat är egentligen bara bonus. Feel free att hälla i lite vad som helst i soppan. Jag hittade några överblivna matskedar tacosås och hällde i, samt 1 tsk liquid smoke water från en glasflaska i kylen. Toppa gärna soppan med lite riven ost, och servera några nachos till om du har några. Lite salt och peppar är ju heller aldrig fel.

26 mars, 2013

5 kommentarer

  1. Åh taco! Jag blir aldrig trött på taco! Älskar köttet. Framförallt när man rester kvar och gör en köttfärssås på det dagen efter 🙂 Och vill man inte använda sig utav tacokrydda på påse så finns det i dom flesta "arab"affärena kebabkrydda på burks om smakar exakt likadant som tacokryddan men minus maltodextrin etc (visserligen får man krydda som in i men det är ju bara ett plus eftersom en burk inte är en liten burk om man säger så) 😉

  2. Vad gott! Jag brukar också göra en annan variant, jag brukar ta klar tacofärs från middagen igår! Jag kan hålla med om att det är jätte enkelt och jag är 12 år och rör ihop den få fem minuter. Jag ska prova med taco ships!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration